Foto: IFF International Floorball Federation
Latvijas vīriešu florbola izlase īsti nav noticējusi, ka pret titulēto Zviedrijas valstsvienību pasaules čempionāta ceturtdaļfināla mačā var kaut ko izdarīt, pēc cīņas sacīja Rolands Kovaļevskis.

Latvijas florbolisti piektdien Čehijā notiekošā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ar 1:14 (0:7, 1:5, 0:2) zaudēja titulētajai Zviedrijai. Latvijas komandas labā goda vārtus guva tieši Kovaļevskis.

"Domāju, nebijām gatavi šādam sākumam. Varbūt kādā brīdī neticējām, ka varam pacīnīties ar zviedriem. It kā runājām, ka jādomā par uzvaru un nedrīkstam neko viegli atdot. Beigās bija uzdevums, ka mēģināsim uzvarēt trešo periodu, bet zviedri bija pārāk labi, un mēs nevarējām realizēt savas vārtu gūšanas iespējas. Pie tā mums ir jāstrādā. Laikam nenoticējām, ka varam kaut ko izdarīt," sarunā ar Latvijas Florbola savienību (LFS) teica Kovaļevskis.

Latvija ar Zviedriju pirms diviem gadiem tikās pasaules čempionāta apakšgrupu turnīrā, latviešiem ciešot zaudējumu ar 2:7, kas pret pasaules florbola titāniem ir cienījams rezultāts.

"Latvijā spēle bija krietni vieglāka, jo tā bija turnīra pirmā cīņa - bijām svaigāki. Mums arī bija savi atbalstītāji un bija emocionāls pacēlums, kam zviedri laikam nebija gatavi. Šodien gan viņi bija krietni gatavāki un visu izdarīja jau pirmajā periodā," norādīja Kovaļevskis.

Florbolists norādīja, ka Latvijas izlases stiprā puse šajā turnīrā ir aizsardzības sistēma, turklāt katrs komandas spēlētājs varot dot savu pienesumu.

Latvijas valstsvienība pasaules čempionātu turpinās cīņā par 5.-8.vietu, nākamajā mačā sestdien tiekoties ar Norvēģiju. Savukārt Zviedrija pusfinālā spēkosies ar Šveici.

"Čempionāta turpinājums būs grūts, jo pretī būs mūsu līmeņa komandas. Neviena spēle nebūs viegli, būs jācīnās. Mums ir niknums pret Norvēģiju, tā būs principiāla cīņa," uzsvēra Kovaļevskis.

Latvija pasaules čempionāta finālturnīros piedalījusies desmit reizes, tostarp iepriekšējās deviņas pēc kārtas, četras reizes paliekot uzreiz aiz lielā četrinieka - piektajā vietā. Aizpērn savā laukumā gan Latvijai turnīrs izvērtās ļoti neveiksmīgs, samierinoties ar desmito vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!