Foto: stock.xchng
Latvijas golfa izlase sestdien kļuva par pirmo Baltijas kausa izcīņas čempioni, vēsta Latvijas Golfa federācija (LGF).

Summā Latvija izcīnīja 23,5 punktus, Igaunija tika pie 21 punkta, bet Lietuva palika trešajā vietā ar 9,5 punktiem.

Izšķirošais pārsvars pār igauņiem tika iegūts vēl pirms "Capitals Golf Club" laukumā noslēdzās pēdējās cīņas, pastāstīja Latvijas kapteinis Ivars Grunte.

Pirms pēdējiem trim flaitiem, kuros Latvija spēlēja pret Lietuvu, ar pus punkta pārsvaru vadībā bija Igaunija, taču finišs Latvijas golferiem izdevās ļoti pārliecinošs. Piecās pēdējās cīņās tika gūtas uzvaras, ko izcīnīja Vilis Krištopans, Kristaps Krištopans un Andris Cinis, kā arī Māra un Krista Puisītes.

Īpaši sekmīgi spēlēja šī brīža labākās Latvijas amatieru sportistes Puisītes, kuras uzvarējušas visās savās cīņās.

Grunte ir gandarīts, ka Latvijas komanda pierādīja savu spēku, lai gan dažs labs to pirms turnīra vērtējis skeptiski un neatvēlēja būtiskas izredzes uz uzvaru. Uzvarētāju uzrunā Grunte solījis, ka kausu uz Latviju vedīs mājās arī no nākamā turnīra Igaunijā, tā ka konkurence nākamgad būs īpaši principiāla asa un sīva.

Lai gan šķietami iepriekšparedzami trešā palika Lietuva, Grunte pastāstīja, ka pastarīšu lomā mājinieki noteikti nebija, un gūt punktus pret viņiem bija grūti gan Latvijas, gan Igaunijas golferiem. Savukārt igauņos nedaudz bijusi jūtama pārliecība par uzvaru. Tomēr visas puses bijušas vienisprātis, ka Baltijas kausa izcīņa ir izdevies turnīrs, kas noteikti pelnījis tupināties arī nākotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!