Foto: F64

Latvijas handbola izlase Rīgas domes kausa atklāšanas mačā ceturtdien ar rezultātu 29:31 (18:14) piekāpās Lietuvai.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 9/4 gūtajiem vārtiem bija Jānis Pavlovičs, bet ar septiņiem precīziem metieniem atzīmējās Dainis Krištopāns.

Pirmā puslaika lielāko daļu Latvijas izlase atradās iedzinējos, tomēr pēdējās desmit minūtes aizvadīja pārliecinoši un pirms otrās laukuma puses jau atradās vadībā ar 18:14.

Tomēr otro puslaiku sekmīgāk uzsāka lietuvieši, desmitajā minūtē panākot izlīdzinājumu 20:20, bet vēl pēc piecām minūtēm izvirzoties vadībā jau ar 23:21. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Latvija, spēlējot mazākumā, jau nokļuva iedzinējos ar 25:28. Turpinājumā mājinieki vēl pietuvojās līdz 27:28, bet 30 sekundes pirms mača beigām panāca arī 29:30, tomēr izšķirošajos momentos Lietuva nospēlēja pārliecinošāk.

Sacensību turpinājumā piektdien Latvijas handbolisti tiksies ar Igauniju, bet sestdien samēros spēkus ar Slovākiju.

Šīs Latvijai ir pārējās pārbaudes spēles pirms janvārī paredzētajām noslēdzošajām četrām 2015.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra cīņām. Pēc divām kārtām Latvijas izlase ar divām uzvarām ir grupas līdere, bet nākamo posmu sasniegs vien labākā vienība. Šajā grupā spēlē arī Bosnija un Hercegovina, Portugāle un Igaunija.

Rīgas domes kausā Latvijas izlases sastāvā atgriezies Māris Veršakovs, kurš valstsvienībā nebija spēlējis divarpus gadus. Tomēr eksāmenu dēļ viņš nevarēs piedalīties kvalifikācijas spēlēs.

Rokas savainojumu dēļ komandai nevar palīdzēt saspēles vadītājs Ģirts Lilienfelds un kreisais ārējais Austris Tuminskis. Savas debijas izlasē var piedzīvot Einārs Kiršteins, Arvis Juzups un Žanis Malahovs, bet pēc savainojuma sadziedēšanas izlasē atkal spēlē labais malējais Ēriks Blūms. Tikmēr Vācijas pirmajā bundeslīgā spēlējošie Aivis Jurdžs un Evars Klešniks vienībai varēs palīdzēt tikai pēdējā Rīgas domes kausa izcīņas mačā pret Slovākiju.

Pagājušajā gadā Rīgas domes kausā piedalījās Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas handbolisti. Galveno balvu uz mājām aizveda Krievija, bet Latvijas izcīnīja trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!