Foto: F64
Latvijas vīriešu handbola izlase 2014.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas otrajā spēlē Dobelē sestdien ar rezultātu 23:30 (12:19) zaudēja spēcīgajai Horvātijas valstsvienībai.

Latvijas izlase cieta otro zaudējumu divās turnīra spēlēs.

Mājinieku komandā rezultatīvākais spēlētājs ar pieciem vārtiem bija Dainis Krištopāns, bet pa četriem vārtiem guva Austris Tuminskis un Ģirts Lilienfelds.

Spēli Latvijas izlase uzsāka ļoti veiksmīgi, aktīvi spēkojoties ar saviem titulētajiem pretiniekiem un vairākas reizes izvirzoties vadībā. Iespējas atrauties Latvijas komandai gan nebija, bet puslaiku vidū pamazām sāka izpausties viesu komandas pārspēks. Ja sākumā pēc četriem pēc kārtas gūtiem vārtiem un veiksmīgiem ātrajiem pretuzbrukumiem horvātu pārsvars sasniedza 11:7, tad 24.minūtē tas jau bija 16:10, mājiniekiem turpinot pieļaut salīdzinoši daudz neuzmanības kļūdas.

Divas minūtes pirms puslaika beigām Horvātijas izlase atradās vadībā ar 18:12, bet līdz pārtraukumam viesi guva vēl vienus bezatbildes vārtus.

Otro puslaiku veiksmīgāk uzsāka Latvijas vienība, kas četru minūšu laikā panāca 15:20, bet turpinājumā rezultāts auga lēni. Tā puslaika vidū Latvijas izlasei bija piecu vārtu deficīts 18:23, bet 51.minūtē - sešu vārtu deficīts (21:27). Atlikušajā laikā mājinieki neprata viesiem pakutināt nervus, noslēgumā piedzīvojot zaudējumu.

Latvijas komandā par mača labāko spēlētāju tika atzīts Krištopāns.

Horvātijas handbolisti šīgada Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas godalgas.

Pretinieku izlases sastāvā Dobelē nebija viena no pasaules handbola spožākajām zvaigznēm Ivano Baliča, kurš divas reizes atzīts par gada labāko handbolistu pasaulē.

Latvijas izlasē, salīdzinot ar pirmo spēli Ungārijā, līnijas spēlētāju Egilu Politeru bija nomainījis labās ārējās pozīcijas spēlētājs Edvīns Latkovskis. Tāpat kā mačā pret Ungāriju, arī šajā cīņā komandai nepalīdzēja viens no vienības līderiem Aivis Jurdžs, kuram radušās ģimenes rakstura problēmas, un vārtsargs Raimonds Šteins, kuram ir nopietns muguras savainojums.

Vēl vienā šīs grupas otrās kārtas spēlē svētdien Ungārijas izlase izbraukumā tiksies ar Slovākijas valstsvienību.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pirmajā cīņā izbraukumā ar 25:32 (14:18) trešdien atzina Ungārijas izlases pārākumu.

Pašlaik Horvātijas kontā ir četri punkti divās spēlēs, ungāri tikuši pie diviem punktiem vienā mačā, bet Slovākija un Latvija cīnās bez punktiem attiecīgi vienā un divās cīņās.

Turnīra nākamās spēles tiks aizvadītas 2013.gada aprīlī.

Jau vēstīts, ka jūnijā Latvijas valstsvienība veiksmīgi sacentās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā, uzvarot Maltu, kā arī nospēlējot neizšķirti ar Turciju un Igauniju. Grupā Latvijas handbolisti ieņēma otro vietu, iekļūstot otrajā un izšķirošajā kvalifikācijas turnīra kārtā.

Šajā posmā komandas divu apļu turnīrā aizvadīs pa trim spēlēm savā laukumā un izbraukumā, bet Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī labākā no septiņām trešajā vietā palikušajām vienībām.

Finālturnīrs 2014.gadā no 14. līdz 26.janvārim notiks Dānijā, un pagaidām sacensībām kvalificējušies vienīgi mājinieki.

Latvijas handbola izlases sastāvs 2014.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas spēlei pret Horvātiju: Edgars Kukša, Helmuts Tihanovs, Gatis Kozlovs, Armands Uščins, Oskars Arājs, Jānis Pavlovičs, Ēriks Blūms, Austris Tuminskis, Jānis Grišanovs, Dainis Krištopāns, Elvijs Borodovskis, Ģirts Lilienfelds, Kaspars Lisovskis, Ingars Dude, Margots Valkovskis, Edvīns Latkovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!