Foto: F64

Latvijas handbola izlasei Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra priekšpēdējā spēlē nāksies iztikt bez sava līdera Daiņa Krištopāna, informēja Latvijas handbola federācija.

Latvijas izlase ceturtdien plkst. 19:35 Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēli pret Ungārijas valstsvienību.

Krištopānu ierobežo saistības pret savu jauno klubu Skopjes "Vardar", kas jūnija sākumā triumfēja EHF Čempionu līgā. Tāpat izlasei nevarēs palīdzēt vēl vairāki spēlētāji, piemēram, Ģirts Lilienfelds, Elvijs Borodovskis, Jānis Pavlovičs.

"Dainis ir, ja ne puse no komandas, tad tuvu tam. Tas, protams, atsauksies uz rezultātu un kopējo komandas sniegumu, bet tā būs arī laba iespēja sevi apliecināt citiem," atzina izlases galvenais treneris Armands Uščins, kuram šī būs debija pie valstsvienības stūres. "Krištopāns ir mūsu līderis un viņam ir liela nozīme. Tagad paskatīsimies, kurš spēs uzņemties līdera lomu - vai tas būs Aivis [Jurdžs] vai kāds cits. Daiņa pozīcijā mums situācija ir diezgan kritiska - praktiski kreiļu vispār nav. Mums ir 17 gadīgs "insaids" [Guntis Piļpuks], es ceru, ka viņš tiks uz kādu minūti arī uzspēlēt, bet spēli Daiņa pozīcijā sāks kāds no labročiem. Pašreiz vēl nevaru pateikt, kurš. Domāsim."

Runājot par pretiniekiem, Uščins jau iepriekš bija norādījis: "Ungārijas izlases video esmu redzējis. Ir viņiem vājie punkti, uz kuriem varam strādāt. Mums pašiem jāpadara sevi spēli ātrāku, jo no tām Latvijas spēlēm, ko esmu skatījies, mums ir par maz vieglo golu, ātro pretuzbrukumu. Pārejai no aizsardzības uz uzbrukumu jābūt ātrākai".

Šobrīd turnīra tabulas galvgalī ar deviņiem punktiem ir olimpiskā čempione Dānija, kas pēc uzvaras pār Nīderlandi trešdienas vakarā (36:24) jau nodrošinājusi uzvaru grupā. Ar pieciem punktiem seko Ungārija, četri ir Nīderlandei, bet Latvija ir bez punktiem un augstāk par ceturto pozīciju pakāpties vairs nevar.

Latvijas izlase:
Rihards Leja, Igors Ignatjevs, Raitis Puriņš (visi – Celtnieks Rīga), Raimonds Trifanovs (S.V. Beckdorf, Vācija), Māris Veršakovs (Nord HU, Vācija), Emīls Kurzemnieks, Ņikita Pančenko, Nils Kreicbergs (visi – Dobeles Tenax) Uvis Strazdiņš (Ogre/Miandum), Ingars Dude (Limoges Hand87, Francija), Einārs Kiršteins (Herulf, Norvēģija), Aivis Jurdžs (DHfK Leipzig, Vācija), Edgars Kukša (Fredenbeck, Vācija), Helmuts Tihanovs (Schalksmühle-Halver, Vācija), Toms Lielais (Eisenach, Vācija), Guntis Piļpuks, Artūrs Meikšāns (abi – SK Latgols).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!