Foto: Juris Bērziņš-Soms
Latvijas vīriešu handbola izlase piektdien, 26. jūnijā, Starptautiskās Handbola federācijas (IHF) attīstības turnīra finālā, nodemonstrējot neizteiksmīgu un kļūdām bagātu spēli, ar 24:27 piekāpās Fēru salām, samierinoties ar otro vietu.

Latvijas un Fēru salas līdz finālam aizkļuva bez zaudējumiem, ceļā uz finālu izcīnot uzvaras visās piecās spēlēs.

Latvijas pretinieki finālā bija lieliski nokomplektēta komanda visās pozīcijās, ieskaitot vārtsargu līniju. Vārtsargi šajā turnīrā gan bija arī viens no Latvijas trumpjiem un kā pirms fināla norādīja treneri, tad viņu rīcībā ir trīs līdzvērtīgi vārtsargi.

Finālspēlē vārtu drošība tika uzticēta LHF kausa izcīņas vērtīgākajam spēlētājam Raitim Puriņam. 

Latvijas handbolisti veiksmīgi iesāka spēli pēc Austra Tuminska un Raimonda Trifanova gūtajiem vārtiem izvirzoties vadībā ar 3:0, bet Fēru salas rezultātu atklāja vien sestajā minūtē, kad izmantoja latviešu kļūdu, aizskrēja ātrajā uzbrukumā un raidīja bumbu praktiski tukšos vārtos – 3:1.

Pakāpeniski spēles gaita izlīdzinājās, Fēru salu handbolistiem izdevās līdzsvarot rezultātu (5:5, 6:6, 10:10), tomēr kopumā neliels pārsvars saglabājās latviešiem. Vairākkārt vārtos teicami nospēlēja Puriņš, vēl vairākas reizes glāba vārtu stabs, taču daudzās kļūdas puslaika beigu daļā ļāva fēriešiem pirmoreiz pārņemt vadību. Pēc pirmajām 30 minūtēm vienu vārtu deficīts – 12:13. 



Otrā puslaika sākums mūsējiem bija pagalam neveiksmīgs, kas ļāva fēriešiem panākt triju vārtu pārsvaru (12:15), un tikai puslaika piektajā minūtē Latvijai izdevās gūt pirmos vārtus, kad precīzi meta Ingus Kivlenieks – 13:15.

Vairākkārt latvieši pietuvojās līdz minimumam, tomēr pretiniekus panākt tā arī neizdevās, turklāt puslaika vidū Fēru salas atjaunoja triju vārtu pārsvaru (15:18). Vēl vairākkārt gan izdevās sadeldēt rezultātu līdz vienu vārtu starpībai, taču pašu kļūdas liedza izglābties. Latvija piedzīvoja zaudējumu ar 24:27, ierindojoties otrajā vietā turnīrā.



Par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās šajā turnīrā atzina Raimondu Trifanovu, kurš ar 35 gūtajiem vārtiem bija arī rezultatīvākais mūsu valstsvienības sastāvā.



IHF attīstības turnīra fināls

Latvija – Fēru salas 24:27 (12:13)


Latvija: Trifanovs 8, Kiršteins 3, Kurmēns 3/3, Tuminskis 3, Kivlenieks 2, Borodovskis 2, Ivanovs 1, Lielais 1/1, Kreicbergs 1, Borisenko, Hovratovičs, Puriņš, Turkupols, Kukša. 


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!