Foto: F64
Latvijas vīriešu handbola izlase pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra izšķirošās "play- off" kārtas otro spēli pret Baltkrieviju aizvadīs 15.jūnijā Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā, vēsta Latvijas Handbola federācija.

Abu komandu pirmā spēle notiks Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, taču baltkrievu puse vēl nav izlēmusi kurā datumā spēle tiks aizvadīta - iespējamie datumi ir 10., 11. vai 12.jūnijs. Pēdējais termiņš, kad jāizlemj par spēles datumu, ir piektdiena, 11.marts.

Latvijai mājas spēlei bija jāieplāno laika posmā no 14. līdz 16. jūnijam. Latvijas Handbola federācija lēma, ka spēle notiks trešdien, 15. jūnijā, plkst. 19:35 Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā, kur latvieši jau aizvadīja pēdējos divus kvalifikācijas grupu turnīra mačus pret Kipru un Ukrainu. Jāatgādina, ka grupu turnīrā Latvijas handbolisti ieņēma pirmo vietu, sešās spēlēs izcīnot piecus panākumus un vienreiz cīnoties neizšķirti.

Paredzams, ka gatavošanos izšķirošajām spēlēm par vietu pasaules čempionātā, kas nākamā gada janvārī norisināsies Francijā, latvieši uzsāks jūnija sākumā. Latvijas izlases galvenais treneris Uģis Vikštrems iepriekš pauda apņēmību, ka spēlēm pret Baltkrieviju izdosies sapulcēt spēcīgāko sastāvu.

Uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā, nodrošinot vietu pasaules čempionātā. Latvija līdz šim nav startējusi ne Eiropas, ne pasaules čempionātu finālturnīros. 2015. gada nogalē Latvijas handbolisti, nespēlējot optimālajā sastāvā, ar Baltkrieviju sacentās Rīgas domes kausa izcīņā, kur piekāpās ar 26:28, lai gan pēc puslaika bija vadībā ar 17:14.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!