Foto: Publicitātes foto

Latvijas vīriešu handbola izlases treneru korpuss Uģis Vikštrems un Andrejs Narnickis nosaukuši valstsvienības sastāvu decembra beigās gaidāmajam Rīgas domes kausa turnīram, kurā pretiniekos būs trīs pasaules čempionāta izlases, informē Latvijas Handbola federācija (LHF).

Izlasei nāksies iztikt bez Vācijas 1. un 2. Bundeslīgā spēlējošajiem Aivja Jurdža un Ģirta Lilienfelda, kā arī Evara Klešnika, jo viņu pārstāvētajiem klubiem šajā laikā paredzētas spēles.

Artūrs Kuģis, Oskars Arājs un Elvijs Borodovskis nevarēs palīdzēt savainojumu dēļ, savukārt Andis Ērmanis – darba apstākļu dēļ. 

Tomēr sastāvā ir jauni handbolisti, kam būs iespēja sevi apliecināt izlases rindās pirmoreiz.

Pieteikumā iekļauts Latvijas 1998.gadā dzimušo (LAT-98) izlases līderis Emīls Kurzemnieks, tāpat pēdējā laikā strauji progresējošais Normunds Seņkāns, kurš šosezon kļuvis par Ludzas "Latgola" līderi un šobrīd ir ceturtais rezultatīvākais "SynotTip" Virslīgas spēlētājs, no otrās pozīcijas atpaliekot tikai par diviem vārtiem.



Kopumā sastāvā iekļauti 19 spēlētāji, no kuriem pieredzējušākie ir Jānis Pavlovičs un vārtsargs Helmuts Tihanovs, kuri valstsvienības rindās aizvadījuši attiecīgi, 81 un 80 spēles. Kopā ar Tihanovu par vārtu drošību rūpēsies arī Edgars Kukša un Viktors Turkupols. Tāpat ierindā būs viens no pasaulē garākajiem handbolistiem Dainis Krištopāns, Ingars Dude, Raimonds Trifanovs.

Sākotnējā pieteikumā bija arī abi brāļi Laganovski, tomēr trešdien "SynotTip" Virslīgas spēlē pret Arvis Laganovskis guva plaukstas kaula lūzumu un nevarēs spēlēt sešas nedēļas. Jāpiebilst, ka pavisam nesen pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pret Grieķiju Arvis debitēja valstsvienības rindās, bet savukārt Artis debiju piedzīvoja 2011. gadā Rīgas domes kausā, bet kopš tā laika izlasē nav spēlējis, tādējādi viņam tā būs atgriešanās valstsvienībā pēc četru gadu pārtraukuma.



Starptautiskais nacionālo izlašu turnīrs šogad norisināsies jau 18. reizi. Šogad konkurentos Latvijai būs trīs pēdējā pasaules čempionāta dalībnieces - Ēģipte, Baltkrievija un Krievija. Ja Krievija un Baltkrievija jau vairākkārt ir piedalījušās Rīgas domes kausā, tad Ēģiptei šī būs pirmā viesošanās Latvijā.



Latvijas izlase turnīru sāks 26. decembrī plkst. 19:00 ar spēli pret Baltkrieviju, dienu vēlāk šajā pašā laikā spēkosies pret Ēģipti, bet turnīru 28. decembrī plkst. 10:00 noslēgs pret Krievijas valstsvienību.

Latvijas izlases sastāvs Rīgas Domes kausā:


Vārtsargi:
Edgars Kukša (VfL Frendenbeck, Vācija), Viktors Turkupols (Jūrmalas Sports), Helmuts Tihanovs (Celtnieks)

Kreisā mala: Vitālijs Borisenko (SK Latgols), Nils Kreicbergs (Dobeles Tenax). 
Kreisie ārējie: Artis Kurmēns (HK Ogre/Miandum), Emīls Kurzemnieks (Dobeles Tenax, MSĢ/LAT-98), Normunds Seņkāns (SK Latgols), Austris Tuminskis (ASK/LSPA)


Saspēles vadītāji: Raimonds Trifanovs (VT Zweibrücken - Saarpfalz, Vācija), Māris Veršakovs (SV Beckdorf, Vācija), Toms Lielais (Dobeles Tenax).


Labie ārējie: Dainis Krištopāns (Meshkov Brest, Baltkrievija).
 Labā mala: Jānis Pavlovičs (Runar, Norvēģija), Artis Laganovskis (HK Ogre/Miandum).


Līnijas spēlētāji: Ingars Dude (Mulhouse Sud Alsace, Francija), Uldis Lībergs (Jūrmalas Sports), Einārs Kiršteins (HK Herulf, Norvēģija), Egils Politers (Dobeles Tenax).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!