Foto: F64
Latvijas vīriešu handbola valstsvienība svētdien svinēja otro uzvaru Francijā notikušajā pārbaudes turnīrā, tādējādi triumfējot sacensībās.

Turnīra finālmačā Latvijas izlase ar rezultātu 31:29 (10:11, 26:26) pagarinājumā uzvarēja Francijas otrās līgas vienību "Dijon".

Astoņus vārtus Latvijas vienības labā guva Dainis Krištopāns, septiņas reizes izcēlās Aivis Jurdžs, bet piecas - Jānis Pavlovičs.
Pirms tam pusfinālā sestdien Latvijas izlase ar 39:31 (20:16) pieveica citu Francijas otrās līgas komandu "Mulhouse".

Tāpat turnīrā startēja Lielbritānijas izlase.

Francijas "Pro D2" līgā "Mulhouse" šobrīd ieņem otro vietu, bet "Dijon" ierindojas trešajā pozīcijā. Savukārt Lielbritānija 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā cīnās B grupā ar Grieķijas un Itālijas izlasēm. Vienīgajā aizvadītajā spēlē oktobrī briti piedzīvoja graujošu zaudējumu Grieķijai ar 14:43.

Kā ziņots, Latvijas izlase pagājušajā nedēļā piedalījās Rīgas domes kausā, ieņemot trešo vietu četru komandu konkurencē.

Uz turnīru Francijā Latvijas izlase bija devusies praktiski savā spēcīgākajā sastāvā. Pirmo reizi kopš 2010.gada janvāra atkal Latvijas izlasei palīdzēja arī pieredzes bagātais Evars Klešniks (spēlē Vācijas pirmās bundeslīgas klubā "GWD Minden"), bet potītes savainojuma dēļ sastāvā nebija saspēles vadītāja Ģirta Lilienfelda.

Pēc šī turnīra aprīli Latvijas izlasi gaida nākamās 2014.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles, kurās divreiz būs jāsacenšas ar Slovākiju. Kā ziņots, apakšgrupas kopvērtējumā pašlaik Horvātijas kontā ir četri punkti divās spēlēs, Ungārija tikusi pie diviem punktiem vienā mačā, bet Slovākija un Latvija cīnās bez punktiem attiecīgi vienā un divās cīņās.

Šajā posmā komandas divu apļu turnīrā aizvadīs pa trim spēlēm savā laukumā un izbraukumā, bet Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī labākā no septiņām trešajā vietā palikušajām vienībām.

Finālturnīrs 2014.gadā no 14. līdz 26.janvārim notiks Dānijā, un pagaidām sacensībām kvalificējušies vienīgi mājinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!