Latvijas izlases pretiniece Vācijas handbola valstsvienība pārbaudes spēļu ciklu pirms Eiropas čempionāta finālturnīra pirmdien noslēdza ar otro uzvaru divos mačos, viesos pieveikdama Austrijas izlasi.

Vācija Vīnē ar rezultātu 32:28 (15:14) pārspēja Austrijas izlasi.

Pirmajā pārbaudes spēlē Vācija sestdien savā laukumā Manheimā ar rezultātu 33:25 (16:13) pievarēja Islandi, pa četriem vārtiem Vācijas labā gūstot komandas kapteinim Uvem Gensheimeram un Paulam Druksam.

Eiropas čempionātā Tronheimā Latvijas izlase 9. janvārī debitēs šo sacensību finālturnīrā ar maču pret Spāniju, ar Nīderlandi izlase tiksies otrajā spēļu dienā 11. janvārī, bet 13.janvārī Latvijas valstsvienību gaida cīņa ar Vāciju.

Latvijas handbola izlase uz janvārī gaidāmo Eiropas čempionātu, kas valstsvienībai būs pirmais vēsturē, dosies ar septiņiem valsts čempionvienības Dobeles "Tenax" spēlētājiem, vēstī Latvijas Handbola federācija (LHF).

Jau ziņots, ka Latvijas nacionālā izlase 30. decembrī Rīgā noslēdza trešo treniņnometni pirms Eiropas čempionāta, bet 3. janvārī valstsvienība lidoja uz Norvēģijas pilsētu Tronheimu. Tur paredzēta vēl viena neliela treniņnometne, kuras laikā Latvijas izlase piekāpās pārbaudes spēlē pret Norvēģijas B valstsvienību.

Latvijas nacionālā izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā cīnīsies pirmo reizi vēsturē.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Austrijā, Norvēģijā un Zviedrijā norisināsies no 10. līdz 26. janvārim, un tajā pirmo reizi startēs kontinenta 24 spēcīgākās izlases. Mači norisināsies Stokholmā, Malmē, Gēteborgā (visas – Zviedrija), Vīnē, Grācā (abas – Austrija) un Tronheimā (Norvēģija).

Eiropas čempionātā 24 komandas būs sadalītas sešās apakšgrupas pa četrām izlasēm katrā. Pēc priekšsacīkstēm pamatturnīram kvalificēsies katru apakšgrupu divas labākās komandas, kas pēc tam divās grupās, pa sešām valstsvienībām katrā, noskaidros četras pusfinālistes.

Finālturnīrā uzvarējusī komanda nodrošinās ceļazīmi uz 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. No Eiropas vietu olimpiādē jau nodrošinājusi pērnā gada pasaules čempione Dānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!