Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas handbola izlase titulētajai Horvātijas valstsvienībai piekāpās daudzo pieļauto kļūdu dēļ, uzskata Latvijas handbolistu galvenais treneris Valdis Labanovskis.

Kā ziņots, 2014.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas otrajā spēlē sestdien Dobelē Latvija ar rezultātu 23:30 zaudēja šī gada Londonas olimpiskajās spēlēs bronzas godalgas izcīnījušajai Horvātijas valstsvienībai.

"Mēs labi sākām spēli aizsardzībā, taču uzbrukumā bijām pārāk bijīgi," Latvijas Handbola federācija citē Labanovska izteikumus pēc mača. "Uzbrukumā spēlēja vien Dainis Krištopāns, tad pieslēdzās Ģirts Lilienfelds, līdz pamazām spēlēja visa komanda - otrajā puslaikā īpaši arī Austris Tuminskis."

Treneris atzina, ka pieļauts pārāk daudz kļūdu. "Horvāti mūs nekavējoties sodīja ar ātrajiem uzbrukumiem. Tas ir arī galvenais iemesls, kāpēc mēs pret tāda līmeņa komandām zaudējam tik daudz."

Arī saspēles vadītājs Lilienfelds atzīmēja daudzās kļūdas daudzumu.

"Ja nebūtu bērnišķīgo kļūdu, tad viss būtu ļoti labi. Taču šodien tās bija par daudz. Šādā līmenī varam likt pretī tikai komandas spēli, individuālā meistarība mums nav tik augsta," secināja Lilienfelds. "Diemžēl treniņu ir par maz, lai varētu saspēlēties tik labi."

Labus vārdus Latvijas komandai veltīja Horvātijas izlases galvenais treneris Slavko Goluža.

"Latvieši cīnījās godam," atzina Goluža. "Mēs atbraucām pēc diviem punktiem un tos arī izcīnījām."

Vēl vienā šīs grupas otrās kārtas spēlē svētdien Ungārijas izlase izbraukumā tiksies ar Slovākijas valstsvienību.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pirmajā cīņā izbraukumā ar 25:32 (14:18) trešdien atzina Ungārijas izlases pārākumu.

Pašlaik Horvātijas kontā ir četri punkti divās spēlēs, ungāri tikuši pie diviem punktiem vienā mačā, bet Slovākija un Latvija cīnās bez punktiem attiecīgi vienā un divās cīņās.

Turnīra nākamās spēles tiks aizvadītas 2013.gada aprīlī.

Jau vēstīts, ka jūnijā Latvijas valstsvienība veiksmīgi sacentās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā, uzvarot Maltu, kā arī nospēlējot neizšķirti ar Turciju un Igauniju. Grupā Latvijas handbolisti ieņēma otro vietu, iekļūstot otrajā un izšķirošajā kvalifikācijas turnīra kārtā.

Šajā posmā komandas divu apļu turnīrā aizvadīs pa trim spēlēm savā laukumā un izbraukumā, bet Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī labākā no septiņām trešajā vietā palikušajām vienībām.

Finālturnīrs 2014.gadā no 14. līdz 26.janvārim notiks Dānijā, un pagaidām sacensībām kvalificējušies vienīgi mājinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!