Foto: Juris Bērziņš-Soms
Latvijas handbola izlases galvenais treneris Uģis Vikštrēms pēc Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles pret spēcīgo Slovēniju atzina, ka pretinieks bijis galvas tiesu pārāks.

"Slovēnija parādīja, kā ir jāspēlē. Centos spēlētājus mainīt, lai uzlabotu sniegumu, taču nekā. Neizpildījām pat pusi no tā, ko bijām runājuši," Latvijas Handbola federācijas mājas lapā citēts Vikštrēms. "21 zaudēti vārti puslaikā, no tiem astoņi līdz desmit ātrajos uzbrukumos – tas ir par daudz. Izskatījās, ka spēlētu milzis pret pelīti."

Kā ziņojām, Latvijas izlase slovēņiem zaudēja ar 28:39.

Vikštrēms īsti nebija apmierināts ar tiesnešu darbību, īpaši pirmajā puslaikā, taču norādīja, ka ne jau tiesnešu dēļ komanda zaudējusi ar 11 vārtu starpību.

"Mēs bijām gatavi slovēņu ātrumam, bet negrasījāmies ar viņiem skrieties, jo viņi tik un tā mūs vienkārši noskrietu," atzīst treneris. "Zinājām, ka viņi mūs apskries, taču viņi bija tehniski labāki arī katrā no pozīcijām. Sāp tas, ka neizpildījām ne pusi no tā, ko runājām. Mēs neparādījām, ka savās mājās esam saimnieki."

"Man nebūtu interesanti, ja man būtu jāvada komanda, kur viss jau būtu gatavs, būtu tikai kā šaha figūras jāpastumj," piebilst Vikštrēms. "Redzējām, kādā līmenī esam un cik ļoti daudz mums ir jāstrādā. Un tas man patīk – strādāt ar komandu un veicināt tās progresu. Zinu, ka puiši to grib. Kā iznāks un cik daudz laika man tam dos federācija, nezinu, bet darīšu visu, ko varu par 150 procentiem."

"Ja pirmajā spēlē pret Slovākiju, labi spēlējām tikai otro puslaiku, tad šodien jau no paša spēles sākuma," atzina Boriss Deničs, Slovēnijas izlases galvenais treneris. "Spēlējām ļoti disciplinēti, viennozīmīgi labāk nekā pret Slovākiju. Mums katra spēle ir nozīmīga, jo ļoti nopietni gatavojamies nākamā gada pasaules čempionātam."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!