Foto: AP/Scanpix/LETA
Pēdējo piecu gadu Latvijas labākais handbolists Dainis Krištopāns sestdien guva desmit vārtus un sekmēja Ziemeļmaķedonijas kluba Skopjes "Vardar" iekļūšanu Eiropas Handbola federācijas (EHF) Čempionu līgas finālčetrinieka finālā.

Vācijas pilsētā Ķelnē notiekošā finālčetrinieka pusfināla mačā "Vardar" ar rezultātu 29:27 (9:16) pieveica Spānijas grandu Barselonas "Lassa".

Krištopāns šajā mačā veica 14 metienus pa vārtiem, no kuriem precīzi bija desmit. Latvieša kontā arī viena pārtverta bumba.

Vēl pēc pirmā puslaika "Lassa" vienībai piederēja iespaidīgs septiņu vārtu pārsvars (16:9), turklāt tikpat liela vadība tai bija vēl 20 minūtes līdz pamatlaika beigām. Tomēr "Vardar" veica varonīgu atspēlēšanos un panāca pretiniekus, veicot 14:5 izrāvienu, turklāt piecus vārtus pēdējās 20 minūtēs iemeta arī Krištopāns.

Latvieša kontā arī komandas 28.vārti, kas vēlāk izrādījās uzvaru nesoši.




Šo maču pārraudzīja Latvijas vadošais tiesnešu duets Zigmārs Sondors un Renārs Līcis.

Svētdien turnīra finālā "Vardar" tiksies ar Ungārijas klubu Vesprēmas "Telekom", kas savā pusfinālā ar 33:30 (13:13) pieveica Kelces "Viva" no Polijas.

Pirms tam grupu turnīrā "Vardar" guva deviņas uzvaras 14 spēlēs, kas deva trešo vietu grupā un vietu astotdaļfinālā, kur divu maču summā tika pieveikta Horvātijas vienība Zagrebas PPD. Savukārt ceturtdaļfinālā tika pieveikta Ungārijas komanda Segedas "MOL-Pick".

Iepriekšējā sezonā "Vardar" EHF Čempionu līgā ar Krištopānu sastāvā iekļuva četru komandu finālturnīrā, kur gan palika pēdējā.

Krištopānam "Vardar" komandā šī ir otrā sezona. Janvāra sākumā viņš vienojās ar Francijas grandu Parīzes "Saint-Germain" (PSG), kuru pārstāvēs no nākamā gada vasaras.

Ludzānietis pēdējos piecus gadus nosaukts par Latvijas labāko handbolistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!