Foto: AFP/Scanpix

"SynotTip" handbola virslīgas čempionātā šonedēļ nenotiks četras spēles, jo Covid-19 noteikto ierobežojumu dēļ laukumā nevar doties četri klubi, pirmdien ziņo Latvijas Handbola federācija (LHF).

Jau ziņots, lai mazinātu Covid-19 izplatību, no 17.oktobra līdz 6.novembrim visā valstī sporta treniņi grupās varēs notikt tikai ārpus telpām vai attālināti, neizmantojot kopīgās ģērbtuves. Telpās treniņi varēs norisināties tikai individuāli.

Šī prasība attiecas arī uz sporta klubiem, bet neattiecas uz Latvijas pieaugušo izlases, Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas Paralimpiskās vienības sportistu, kā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sporta treniņiem pieaugušajiem.

Tāpat līdz 6.novembrim aizliegts organizēt sporta pasākumus, piemēram, sacensības. Tiesa, šī prasība neattiecas uz starptautiskiem sporta pasākumiem, kā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sporta sacensībām pieaugušajiem.

Augstāk minētie ierobežojumi būtībā neskar Latvijas handbola virslīgu, jo tas ir augstākā līmeņa čempionāts šajā sporta veidā, taču MSĢ/LAT-2004, Ludzas "Latgols" un sieviešu vienības Dobeles REIR sastāvus lielākoties veido junioru vecuma spēlētāji, tāpēc LHF nolēma pārcelt četru spēļu norisi.

Šī iemesla dēļ zināms, ka šajā nedēļas nogalē kopumā nenotiks četri dueļi. Uz vēl nezināmu laiku pārceltas spēles starp "Salaspils" - REIR (iepriekš plānota 23.10.), "Ogre" - "Latgols", MSĢ/LAT2004 - ASK/LSPA (abas - 24.10.) un "Latgols" - MSĢ/LAT2004 (25.10.).

LHF ziņo, ka virslīgas čempionātā jauno ierobežojumu laikā piedalīties nevar vien MSĢ/LAT2004 un "Jēkabpils" komandas, jo šādi lēmusi Jēkabpils Dome.

Tāpat LHF atzīmē Izglītības un zinātnes ministrijas norādījums, kas paredz, ka pēc Ministru kabineta noteikumiem virslīgas čempionātā nedrīkst piedalīties nepilngadīgas personas.

Vīru konkurencē ar 16 punktiem astoņās spēlēs līdere ir Dobeles "Tenax", bet starp dāmām pirmo vietu ar pieciem punktiem trīs mačos ieņem "Stopiņi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!