Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas handbola izlase ceturtdien, 9. janvārī, Norvēģijas pilsētā Tronheimā debitēja Eiropas čempionāta finālturnīrā, savā pirmajā C grupas spēlē ar rezultātu 22:33 (11:14, 11:19) piekāpjoties pašreizējai turnīra čempionei Spānijai.

Latvijas izlases labā Dainis Krištopāns guva septiņus vārtus un tika atzīts par spēles labāko spēlētāju, bet piecus vārtus guva Aivis Jurdžs, pa trim precīziem metieniem Mārim Veršakovam un Ingaram Dudem. Spāņiem piecus vārtus guva Anhels Fernandess, četri Feranam Solē Salam kontā, bet četri handbolisti guva pa trim vārtiem.

Latvijas handbolisti spēli iesāka teicami, izvirzījās vadībā ar 3:0 un neļāva spāņiem astoņas minūtes gūt vārtus. Lieliski vārtos darbojās Edgars Kukša. Spānija vēlāk izlīdzināja rezultātu 8:8, bet tad ieguva vadību, kuru vairs neizlaida no rokām. Pirmo puslaiku Latvija noslēdza ar trīs vārtu deficītu, bet otrajā puslaikā rupjas kļūdas ļāva spāņiem gūt vieglus vārtus, kas ļāva palielināt pārsvaru. Noslēgumā Latvijas handbolisti piekāpās ar 22:33.

Iepriekš C grupā Vācijas izlase ar rezultātu 34:23 pārspēja Nīderlandes vienību.

Nākamā spēle Latvijas izlasei paredzēta sestdien pulksten 17.00 pret Nīderlandi, bet pirmdien būs mačs pret Vāciju.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!