Foto: LHF

Latvijas vīriešu handbola izlase sestdien Valmierā 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla spēlē piekāpās Baltkrievijai.


Latvija zaudēja Baltkrievijai ar 27:39 (15:20).

Pēc Nila Kreicberga un Daiņa Krištopāna precīziem metieniem ar 1:0 un 2:1 vadībā izvirzījās mājinieki. Sestajā minūtē Krištopāns vēl panāca 3:3, taču turpinājumā noteikumus laukumā diktēja viesi.

Līdz pat 18.minūtei baltkrievu pārsvars nepārsniedza divu vārtu pārsvaru, taču pēc trim pēc kārtas gūtiem vārtiem viesi panāca jau 13:9 savā labā.

30.minūtē pēc Vladislava Kuleša raidījuma pirmoreiz spēlē sešu vārtu pārsvaru panāca viesi - 20:14, bet puslaiku ar precīzu metienu pabeidza Kristers Ozols - 15:20.

Otrajā puslaikā mājinieku ofensīva turpinājās ar diviem Nila Aivja Miķelsona vārtiem - 17:20, taču pēc Ingara Dudes vārtiem, panākot 18:21, viesi atbildēja ar četriem precīziem metieniem, līdz spēles beigām pakāpeniski palielinot savu pārsvaru līdz 39:27.

Rezultatīvākais mājinieku rindās ar septiņiem vārtiem deviņos metienos bija Miķelsons. Visas sešas vārtu gūšanas iespējas izmantoja Krištopāns, bet pieci vārti septiņos metienos tika Kreicbergam.

Viesiem 14 vārti 16 metienos Mikitam Vailupovam, bet seši "goli" Kulešam.

Kvalifikācijas turnīra sestajā apakšgrupā Baltkrievijai ir seši punkti četrās spēlēs, Norvēģijai - četri punkti trīs cīņās, bet Latvijai un Itālijai ir pa diviem punktiem attiecīgi trīs un četrās cīņās.

Latvijas handbola izlasei marta vidū bija paredzēts aizvadīt divas 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles - pret Norvēģijas un Baltkrievijas valstsvienību. Savas korekcijas atkal ieviesuši centieni ierobežot Covid-19 vīrusa izplatību - šoreiz Norvēģijas valstsvienība lūdza pārcelt spēli uz vēlāku laiku noteikto ierobežojumu dēļ.

Latvijas izlase gatavošanos sāka 7.martā ar treniņnometni Rīgā, bet jau trešdien devās uz Valmieru, lai sabraukumu turpinātu tur. Lai gan šobrīd spēles "SynotTip" handbola virslīgā nenotiek un tādējādi nenodrošina spēļu praksi spēlētājiem, Latvijas handbola federācija (LHF) izlasei organizēja sabraukumus nedēļas nogalēs, lai varētu kompensēt spēļu prakses trūkumu.

Pirmās divas spēles Latvijas handbolisti aizvadīja šī gada janvārī, kad divos mačos tikās ar Itālijas izlasi. Itālijā Latvijas izlase piedzīvoja pamatīgu zaudējumu ar 17:28. Atbildes mačā pēc Māra Veršakova un Nila Kreicberga pievienošanās, kā arī Ingara Dudes atgūšanās no traumas Latvijas izlase laukumā rādīja citu spēli, revanšējoties itāļiem ar rezultātu 31:29.

Baltkrievija trešdien pirms došanās uz Valmieru ar rezultātu 37:32 pārspēja Itāliju. Janvāri baltkrievi pasaules čempionātā sešās spēlēs izcīnīja divas uzvaras, divreiz cīnījās neizšķirti un cieta divus zaudējumus, meistarsacīkstes noslēdzot 17. pozīcijā.

Finālturnīram kvalificēsies astoņu apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras labākās trešajā pozīcijā finišējušās izlases, kurām netiks ņemti vērā rezultāti pret ceturto vietu īpašniecēm.

2022. gada Eiropas čempionāts notiks Ungārija un Slovākijā.

Pērn Latvija pirmo reizi vēsturē spēlēja Eiropas čempionāta finālturnīrā. Norvēģijas pilsētā Tronheimā Latvija grupu turnīrā atzina nākamās čempiones Spānijas (22:33), Nīderlandes (24:32) un Vācijas pārākumu (27:28).

Latvijas izlases kandidātu saraksts:

Raitis Puriņš, Artūrs Kuģis, Rihards Leja, Māris Veršakovs, Nils Aivis Miķelsons, Endijs Kušners, Artūrs Kļaviņš, Ričards Jablonskis, Antons Šuleiko, Dmitrijs Petuhovs, Uvis Strazdiņš, Ingars Dude, Kristers Ozols, Nils Kreicbergs, Dainis Krištopāns, Oskars Arājs, Igors Ignatjevs, Artūrs Meikšāns, Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs, Andis Meirāns, Edgars Kukša, Toms Lielais, Egils Politers, Emīls Kurzemnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!