Foto: LETA
Latvijas vīriešu handbola valstsvienība Rīgas domes kausa izcīņas turnīra otrajā mačā sestdien ar rezultātu 27:25 (14:14) uzvarēja Itālijas valstsvienību, svinot savu otro panākumu.

Spēles ievadā vadībā pabija abas komandas, bet kā pirmā trīs vārtu pārsvaru iekrāja Latvija. Ilgāku laiku tā atradās vadībā, tomēr puslaika pašā izskaņā itāļi atjaunoja neizšķirtu. Otrā puslaika pašā sākumā Latvijas izlase atgriezās vadībā un vairs neļāva pretiniekiem rezultātu izlīdzināt. Mājinieku pārsvars vairākas reizes sasniedza četru vārtu atzīmi.

Sešas minūtes pirms mača beigām noraidījumu un diskvalifikāciju izpelnījās Austris Tuminskis. Itālijas izlase spēja pietuvoties līdz divu precīzu metienu atstatumam, tomēr mājinieki uzvaru nosargāja.

Jānis Pavlovičs uzvarētāju labā guva desmit vārtus, realizējot piecus no pieciem soda metieniem, bet sešus vārtus guva Austris Tuminskis. Šīgada valsts labākais handbolists Dainis Krištopāns izcēlās četras reizes.

Pirms tam citā turnīra otrās kārtas mačā sestdien Somija cīnījās neizšķirti 24:24 (13:10) ar Igauniju, kas neizšķirtu izrāva trīs sekundes pirms spēles beigām.

Kā ziņots, pirmajā turnīra mačā Latvijas izlase piektdien ar 34:23 uzvarēja Somiju. Tā kļuva par pirmo uzvaru izlases galvgalī tās galvenajam trenerim Uģim Vikštremam. Tikmēr Itālijas izlase turnīru piektdien ievadīja ar zaudējumu Igaunijai ar 27:35.

Pēc divām kārtām Latvijas izlase ir līdere ar četriem punktiem, Igaunija seko ar trim punktiem, viens punkts ir Somijas kontā, bet Itālija pie punktiem nav tikusi.

Sacensību noslēgumā Latvija svētdien spēkosies ar Igauniju.

Savainojumu dēļ valstsvienībai šajā turnīrā nevar palīdzēt tās kapteinis Ingars Dude, kā arī Arnolds Straume un Helmuts Tihanovs, bet kluba spēļu dēļ izlasei nevarēja pievienoties Aivis Jurdžs un Ģirts Lilienfelds. Tādējādi lielāka iespēja sevi apliecināt dota jaunajiem spēlētājiem vai tiem, kuri līdz šim izlases rindās spēlējuši mazāk.

No izlases sastāvā iekļautajiem spēlētājiem Latvijas klubos spēlē desmit, bet pārējie deviņi pārstāv komandas no Norvēģijas, Vācijas un Slovākijas.

Rīgas domes kauss norisinās jau 17.reizi, un šogad tajā startē Latvijas, Somijas, Itālijas un Igaunijas izlases.

Latvijas izlase Rīgas domes kausa izcīņā tā pastāvēšanas vēsturē uzvarējusi astoņas reizes, tiesa, pēdējoreiz tas noticis salīdzinoši sen - 2006.gadā.

Oktobra beigās un novembra sākumā Latvijas izlase uzsāka 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izšķirošās, trešās, kārtas cīņas. Vispirms tā ar 23:33 izbraukumā zaudēja pašreizējai olimpiskajai vicečempionei Zviedrijai, bet vēlāk savā laukumā ar 28:39 piekāpās spēcīgajai Slovēnijai.

Kvalifikācijas turnīrs turpināsies nākamā gada aprīlī, bet atlases turnīra spēles notiks līdz jūnijam.

Latvijas handbola izlases sastāvs dalībai Rīgas domes kausa izcīņas turnīrā:

Artūrs Kuģis ("Viking", Norvēģija), Edgars Kukša ("Fredenbeck", Vācija), Lauris Ozoliņš ("Gummersbach", Vācija), Oskars Arājs, Nils Kreicbergs, Toms Lielais, Andis Ērmanis, Ēriks Blūms, Egils Politers (visi - Dobeles "Tenax"), Ingus Kivlenieks (ASK/LU), Austris Tuminskis (Ludzas "Latgols"), Artūrs Lazdiņš ("Celtnieks"/LSPA), Māris Veršakovs ("Beckdorf", Vācija), Raimonds Trifanovs ("Zweibrucken-Saarpfalz", Vācija), Dainis Krištopāns (Prešovas "Tatran", Slovākija), Elvijs Borodovskis ("Bad Blankenburg", Vācija), Jānis Pavlovičs ("Sandefjord", Norvēģija), Einārs Kiršteins ("Herulf", Norvēģija), Uldis Lībergs ("Jūrmalas Sports").


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!