Foto: F64
Pēdējā Rīgas Domes kausa izcīņas mačā svētdien Latvijas handbolisti Olimpiskajā sporta centrā Rīgā izcīnīja uzvaru, ar 29:21 (14:8) pieveicot Lietuvas handbolistus un turnīrā izcīnot trešo vietu, vēsta Latvijas Handbola federācija.

Rezultatīvākie Latvijas izlasē, gūstot pa pieciem vārtiem, bija Jānis Gremzde un Oskars Arājs, četrus vārtus guva Aivis Jurdžs un Egils Politers.

Mača sākumā Latvijas handbolisti nonāca iedzinējos ar 0:2. Turpinājumā veiksmīgi vārtos nospēlēja Edgars Kukša, bet pēc četriem Aivja Jurdža, Jāņa Gremzdes un Oskara Arāja gūtajiem vārtiem mūsējie jau pārņēma vadību - 4:2.

Lietuvieši puslaika vidū vēl prata rezultātu izlīdzināt (5:5), taču atlikušajā laikā viesi guva vairs tikai trīs vārtus, kamēr mūsējie kopīgiem spēkiem ieguva jau sešu vārtu pārsvaru - 14:8. Labi mačā iesaistījās līnijas spēlētājs Egils Politers.

Arī otrajā puslaikā latvieši neradīja šaubas, ka šajā sastāvā ir stiprāki par gados jauno Lietuvas izlasi. Puslaika vidū pēc Oskara Arāja un Anda Ērmaņa gūtajiem vārtiem Latvijas izlase jau panāca +9 (22:13). Atlikušajā laikā spēles ritējums vairs būtiski nemainījās un Latvijas izlase svinēja uzvaru ar 29:21.

Tikmēr uzvaru turnīrā svinēja Krievijas izlase, kas izšķirošajā mačā ar 26:21 (15:11) pārspēja Baltkrieviju. Baltkrievi palika otrajā vietā.

Latvija turnīru noslēdza trešajā pozīcijā, bet pēdējā, ceturtajā vietā palika Lietuva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!