Foto: F64
2015. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā par vienīgo ceļazīmi uz nākamo kārtu Latvijas vīriešu handbola izlase piektajā apakšgrupā cīnīsies ar Igaunijas, Portugāles, Bosnijas un Hercegovinas handbolistiem, noskaidrojās ceturtdien notikušajā izlozē.

Kvalifikācijas turnīram no Eiropas pieteicās 37 valstsvienības. Vietu finālturnīrā nodrošinās trīs labākās 2014. gada Eiropas čempionāta komandas, kā arī pašreizējā pasaules čempione Spānija. Vēl 13 komandas (12 komandas no 2014.g. EČ finālturnīra un Vācija) jau nodrošinājušas vietu otrajā kvalifikācijas kārtā, kur finālturnīra dalībniekus noskaidros pēc izslēgšanas spēļu principa.

Atlikušās 20 komandas, ieskaitot Latviju, ceļu uz pasaules čempionāta finālturnīru sāks no pirmās kvalifikācijas kārtas. Izlases šodien Vīnē tika salozētas piecās apakšgrupas. Katras grupas uzvarētāja iekļūs nākamajā kārtā, kurā divos mačos tiksies ar kādu no 13 komandām (no finālturnīra + Vācija). Katra dueļa uzvarētāja iekļūst 2015. gada pasaules čempionāta finālturnīrā.

Pēdējo reizi ar Portugāles valstsvienību spēlējām 2011. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kad Luksemburgā piedzīvojām minimālu zaudējumu ar 30:31. Ar Igauniju, spēlējot neizšķirti 27:27, tikāmies Turcijā 2014. gada Eiropas čempionāta pirmajā kvalifikācijas kārtā, bet ar Bosniju un Hercegovinu līdz šim vēl neesam spēlējuši.

Galvenā grupas favorīte būs vairāku Eiropas un pasaules čempionāta finālturnīru dalībniece Portugāle, taču mūsu handbolistiem noteikti ir labas izredzes pacīnīties par pirmo vietu savā grupā. Mači tiks aizvadīti šī gada oktobrī un nākamā gada janvārī.

1. grupā spēlēs Lietuva, Turcija, Gruzija, Somija, 2. grupā - Slovākija, Rumānija, Kipra, Itālija, 3. grupā - Slovēnija, Šveice, Ukraina, Luksemburga, 4. grupā - Nīderlande, Grieķija, Beļģija, Izraēla, 5. grupā - Igaunija, Portugāle, Bosnija un Hercegovina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!