Foto: Juris Bērziņš-Soms
Šovakar Dobeles sporta hallē pārliecinošu zaudējumu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā piedzīvoja Latvijas handbola izlase, kas ar 14:33 kapitulēja Zviedrijai, praktiski zaudējot izredzes kvalificēties finālturnīram.

Pirms šīs spēles Zviedrija ar septiņiem punktiem bija grupas līdere, savukārt Latvija ar četriem punktiem atradās trešajā vietā, tikai par punktu atpaliekot no Slovēnijas, kas šovakar sacentās ar bez punktiem esošo Slovākiju. Tieši pret Zviedriju latvieši uzsāka kvalifikācijas turnīru, izbraukumā piedzīvojot zaudējumu ar 23:33.

Savu līdzjutēju priekšā Latvija bija apņēmības pilna nodemonstrēt labāko sniegumu, neskatoties uz to, ka palīdzēt nevarēja uzbrukuma līderis Dainis Krištopāns. 

Spēli Latvijas handbolisti iesāka apņēmīgi, pēc Ingara Dudes vārtu guvumiem izvirzoties vadībā ar 1:0 un 2:1, taču drīz vien iniciatīva pārgāja zviedru pusē, kas guva četrus vārtus pēc kārtas, nostādot latviešus jau iedzinēju lomā – 2:5.

Puslaika vidū Latvija zaudēja jau ar 4:10, taču turpinājumā spēja apturēt viesu ofensīvu, vairākkārt no vārtu zaudējuma glāba Artūrs Kuģis un ilgāku laiku rezultāta starpība būtiski nemainījās. Tikai puslaika beigās zviedri izmantoja mūsējo kļūdas, palielinot pārsvaru līdz astoņiem vārtiem.

Pēc pirmajām 30 minūtēm – 8:16. 

Otrā puslaika sākumā pēc vairākām neveiksmīgām epizodēm Latvijas izpildījumā zviedri ātri panāca desmit vārtu pārsvaru (8:18). Pirmos vārtus otrajā puslaikā latvieši guva vien septītajā minūtē, kad, izmantojot skaitlisko vairākumu precīzi meta Ģirts Lilienfelds – 9:19. Diemžēl tā bija tikai epizodiska veiksme un vēlāk Latvijas deficīts sasniedza jau -13. Šajā brīdī notika vārtsargu maiņa – Kuģi nomainīja Viktors Turkupols, jau pirmajā epizodē glābjot komandu un neļaujot zviedriem vēl vairāk atrauties.

Izbrukumā spēle pagalam nevedās, kas tomēr mača izskaņā ļāva viesiem sasniegt jaunu atrāviena rekordu. Latvijas izlase kapitulēja ar 14:33, praktiski zaudējot izredzes kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram.

Eiropas čempionātam kvalificējas katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas un labākā trešās vietas īpašniece.



Grupas otrajā spēlē Slovēnija izbraukumā ar 26:20 pārspēja Slovākiju, nodrošinot sev otro vietu un sagādājot slovākiem piekto zaudējumu pēc kārtas. Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru Latvija noslēgs sestdien, 13.jūnijā, kad izbraukumā sacentīsies pret Slovēniju.



Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs. 3.apakšgrupa
Latvija – Zviedrija 14:33 (8:16)
Latvija: Pavlovičs 3, Jurdžs 2, Dude 2, Tuminskis 2, Kreicbergs 2, Kiršteins 1, Borodovskis 1, Lilienfelds 1, Lielais, Arājs, Ērmanis, Lībergs, Kukša, Kuģis, Turkupols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!