Foto: F64

Latvijas handbola izlase pirmdien Rīgas domes kausa izcīņas noslēdzošajā spēlē ar rezultātu 19:30 (11:15) piekāpās turnīra galvenajai favorītei Krievijai.

Spēles pirmās minūtes bija līdzīgas, bet taču tad Krievija pārņēma mača kontroli un jau 13. minūtē tai bija piecu vārtu pārsvars. Galvenais treneris Uģis Vikštrems pieprasīja minūtes pārtraukumu, kas palīdzēja uzlabot sniegumu, gūt trīs vārtus pēc kārtas un pietuvoties līdz 6:9. Krievijai gan vēlreiz izdevās panākt sešu vārtu pārsvaru, ko latvieši līdz pārtraukumam spēja nedaudz sadeldēt – 11:15.

Otrā puslaika sākums aizritēja līdzīgā cīņā, komandām apmainoties ar vairākiem rezultatīviem uzbrukumiem. Pēc vairākām neveiksmīgām epizodēm latviešu izpildījumā puslaika vidū krieviem izdevās atrauties, bet 50.minūtē deficīts pirmoreiz sasniedza desmit vārtu – 17:27. Līdz spēles beigām Krievijas pārsvars būtiski vairs nemainījās, tiesa pašā mača izskaņā viesiem izdevās panākt maksimālo atrāvienu. Turnīra noslēgumā zaudējums ar 19:30.

Latvijas izlasē Artis Kurmēns guva piecus vārtus, bet trīs precīzus metienus izdarīja Raimonds Trifanovs.

Latvijas izlase Rīgas domes kausā izcīnīja otro vietu. Tas kļuva zināms pēc spēles, kurā Ēģipte pārspēja Baltkrieviju. Ēģiptieši turnīru noslēdza trešajā vietā, bet baltkrievi ierindojās ceturtajā pozīcijā. Krievijas izlase triumfēja šajā turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!