Foto: LETA

Uģa Vikštrēma vadītā Latvijas handbola izlase piedzīvojusi zaudējumu arī otrajā pārbaudes spēlē. Spēlē pret deviņkārtējiem Austrijas čempioniem "Bregenz", slikti aizvadot otrā puslaika sākumu, latvieši piekāpās ar 21:29.

Dienu iepriekš Latvijas handbolisti, nepārliecinoši nospēlējot aizsardzībā, Uģa Vikštrēma debijā galvenā trenera amatā negaidīti atzina Vācijas 3. līgas kluba "HSG Konstanz" pārākumu ar 26:30.

Sestdienas vakarā Vikštrēma vadītajiem latviešiem pretī stājās krietni nopietnāks pretinieks - Austrijas klubs "Bregenz", kas deviņas reizes triumfējis nacionālajā čempionātā, četras reizes kausa izcīņā un četrreiz startējis arī EHF Čempionu līgas grupu turnīrā. Spēlei pret austriešiem bija pieteikti arī vārtsargi Helmuts Tihonovs un Artūrs Kuģis, kuri pirmo maču noraudzījās no malas.

Spēles pirmais puslaiks viesa optimismu - sniegums bija saturīgāks nekā dienu iepriekš, pirmās 30 minūtes aizritēja līdzīgā cīņā, pārmaiņus vadībā esot te vienai, te otrai komandai, tomēr pārtraukumā ejot Latvijai minimāls deficīts - 13:14.

Otrā puslaika sākumā Latvijai radās iespēja rezultātu nosvērt savā labā, jo austriešiem bija divu spēlētāju mazākums, taču notika pretējais -  17 minūtes pēc kārtas mūsējie nespēja gūt vārtus, ļaujot austriešiem veikt izšķirošo izrāvienu. Lai arī puslaika otrajā pusē sniegums tika uzlabots, cerības uz uzvaru jau bija pagaisušas un piedzīvots otrais zaudējums divās pārbaudes spēlēs Vācijā - 21:29. Diemžēl šajā spēlē nelielu savainojumu guva arī izlases kapteinis Ingars Dude.

Galvenais treneris Uģis Vikštrēms pēc divām pārbaudes spēlēm norādīja, ka rasts priekšstats par tuvākajiem rezervistiem un atklājušies galvenie trūkumi, kas pēc iespējas ātrāk jānovērš - tā ir spēlētāju vājā funkcionālā sagatavotība un spēle aizsardzībā. Visspilgtāk pārbaudes spēlēs sevi parādījis Andis Ērmanis Arnolds Straume un Raimonds Trifanovs, bet treneris pozitīvi novērtēja arī vārtsargu Artūra Kuģa un Helmuta Tihanova spēli.

Šajā pārbaudes spēļu ciklā valstsvienībai nevarēja palīdzēt izlases potenciālie līderi Dainis Krištopāns, Evars Klešniks, Aivis Jurdžs, Ģirts Lilienfelds, kuri netika uz sabraukumu savu pārstāvēto klubu dēļ, kā arī abi labās malas spēlētāji Jānis Pavlovičs un Ēriks Blūms, kuri šobrīd ir savainoti.


Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris Uģis Vikštrēms valstsvienību uz treniņiem un pārbaudes spēlēm Vācijā pulcēja, lai pārbaudītu spēlētājus un komandas gatavību pirms 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kas sāksies oktobrī. Latvijas valstsvienība spēlēs vienā apakšgrupā ar Slovēnijas, Zviedrijas un Slovākijas izlasēm. Pirmo spēli kvalifikācijas ciklā Latvija aizvadīs 30. oktobrī izbraukumā pret Zviedriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!