Foto: Publicitātes foto
Latvijas-Igaunijas apvienotajā čempionātā garajā (half-Ironman) distancē laurus plūca Latvijas triatlēts Rinalds Sluckis, otro vietu apsteidzot par vairāk kā 10 minūtēm.

Sacensībās piedalījās vairāk nekā 130 dalībnieku, tai skaitā 34 sportisti no Latvijas. Triatlētiem bija jāpaveic 1.9 km peldēšana, 90 km riteņbraukšana un jānoskrien pusmaratons – 21.1 km. Uzvarētājs Rinalds Sluckis laboja sev piederošo Latvijas rekordu half-Ironman distancē, finišu sasniedzot pēc 3 stundām un 56 minūtēm.

"Šis ir mans pirmais gads profesionālajā triatlonā. Esmu gandarīts, ka treniņu process ar trenera Romāna Meldera palīdzību ir bijis saplānots un realizēts tik labi, ka katrās sacensībās spēju progresēt un uzlabot iepriekš sasniegtos rezultātus. Paveikt half-Ironman distanci zem četrām stundām ir ļoti augstvērtīgs rezultāts, kas dod pašpārliecību un iedvesmu turpmākajiem startiem," stāsta Latvijas čempions Rinalds Sluckis.


Triatlona kluba "Ironman.lv" sastāvā Igaunijas-Latvijas čempionātā piedalījās arī divas sievietes. Par Latvijas čempioni kļuva Ieva Uzuleņa, kopvērtējumā ieņemot 6. vietu. Uz pjedestāla kāpa arī latvieši Atis Brikovskis, kurš ieguva 1. vietu V40 grupā, Krists Ločmelis un Jānis Melbārdis. Stafetē kopvērtējumā pirmo vietu ieņēma "Trek/DPA" komanda, kuras sastāvā startēja Sindija Veinberga, Gatis Bērziņš un Andrejs Jesko.

Triatlēts Rinalds Sluckis pirmo reizi triatlona sacensībās piedalījās 2009. gadā, kopš 2013. gada sezonas startē ar profesionāļa licenci. Rinalda līdz šim labākie rezultāti ir vairākas uzvaras savā grupā Ironman 70.3 un Ironman pasaules kausa posmos, kā arī izcīnīta 3. vieta savā grupā Ironman 70.3 pasaules čempionātā Lasvegasā, sacenšoties ar planētas spēcīgākajiem triatlētiem.

Šosezon Rinaldam plānoti vēl vismaz trīs starti sacensībās, no kuriem nākamais ir Eiropas čempionāts "Ironman" distancē 7. jūlijā Frankfurtē, kur Rinaldam būs jānopeld 3.8 km, jānobrauc 180.2 km un jānoskrien maratons – 42.2 km.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!