Foto: Publicitātes foto
Latvijas vīriešu izlase hokejā uz skrituļslidām jeb "inline" hokejā, izspēlē par iekļūšanu Starptautiskās Rollersportu federācijas (FIRS) pasaules čempionāta nākamajā kārtā ar 7:2 uzvarot Spāniju, ir nodrošinājusi sev vismaz ceturto vietu turnīrā, bet var pacīnīties arī par medaļām.

Izcīnījuši vienu uzvaru savā grupā, kas bija pirmajā spēlē pret Šveices izlasi, Latvijas izlase tajā ieguva trešo, un izspēlē izgāja uz pretējās grupas otrās vietas ieguvējiem - Spānijas izlasi.

Pirmos vārtus Latvijas izlase jau spēles trešajā minūtē, kad Miks Lipsbergs no Gunta Pujāta piespēles atklāja rezultātu.

Ceturtajā minūtē vien tika gūti divi vārti - Spānijas izlases vārtsargu pārspēja Edgars Lipsbergs un Artūrs Batraks. Vēlāk Miks un Edgars Lipsbergi vēl pa reizei pārspēja pretinieku vārtsargu, panākot jau piecu vārtu pārsvaru.

Drīz pēc tam arī Spānijai izdevās iemest vienus vārtus, taču jau pēc minūtes Latvija atguva piecu vārtu pārsvaru ar Rūdolfa Maslovska gūtajiem vārtiem pēc Jāņa Goluboviča piespēles.

Otrajā periodā pirmie vārtus guva Spānijas izlases spēlētāji, taču atkal precīzs ir Rūdolfs Maslovskis, kurš panāk spēles beigu rezultātu - 7:2.

Līdz ar to Latvija A grupas kopvērtējumā iekļuva labāko četriniekā, kas nozīmē, ka nākamā spēle, kas būs ar mūsu sīvākajiem pretiniekiem Čehijas izlasi, noteiks vai Latvija šajā turnīrā turpinās cīņu par zelta vai bronzas medaļām, jo zemāk par 4. vieta šajā pasaules čempionātā Latvijas izlase būt nevar.

Pat ja Latvija neiegūs medaļas, 4.vieta Latvijas "inline" hokeja vēsturē būs augstākais sasniegums. Līdz šim augstākā vieta bija Pasaules spēlēs 2013. gadā, kad Latvija palika sestie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!