Foto: Publicitātes foto
Latvijas IV olimpiādē, kas no 1. līdz 3.jūlijam norisināsies Valmierā un citviet Latvijā, piedalīsies vairāk nekā 4000 dalībnieku no 94 pašvaldībām, startējot 26 olimpiskajos, divos neolimpiskajos un vienā paraugdemonstrējumu sporta veidā. Valmieriešiem un viesiem būs vienreizēja iespēja pilsētas centrā vērot orientēšanās un triatlona sacensības, kā arī paraugdemonstrējumus šahā.

Pirmo reizi Latvijas olimpiādes vēsturē sacensību programmā iekļauts šahs – pagaidām gan kā paraugdemonstrējumu sporta veids, taču Starptautiskā šaha federācija iestājas par to, lai nākotnē tas kļūtu par olimpisko sporta veidu. Šobrīd šaha turnīriem pieteikušies 80 sportistu, taču dalībnieku skaits varētu pieaugt. Aicinām iedzīvotājus izmantot unikālo iespēju klātienē vērot profesionālu šaha spēli sestdien, 2.jūlijā, no plkst.11.20 Valmieras Kultūras centrā.

Aizraujošu sacensību garu radīs orientēšanās, kas notiks Valmieras pilsētas centrā. Svētdien, 3.jūlijā, plkst.9.00 pie Hanzas sienas tiks dots starts orientēšanās sprinta disciplīnai. Dalībnieki aptuveni 5 km garo distanci veiks pilsētvidē, skrienot caur māju pagalmiem un gar Valmieras centrālo ielu – Gauju.

Vēl nepieredzētu notikumu piedzīvos Dzirnavu ezeriņš. Tajā svētdien, 3.jūlijā, no plkst.11.10 notiks triatlona peldēšanas distance, kas valmieriešiem un pilsētas viesiem dāvās iespēju sekot līdzi sportistu gaitām no jebkāda skatupunkta. Pat sarežģītākie distances posmi nepaliks nepamanīti. Sacensības tiks uzsāktas ar 750 m peldējumu Dzirnavu ezeriņā, kam sekos 20 km garš riteņbraukšanas posms, dalībniekiem mērojot četrus apļus pa pilsētu. Savukārt triatlona sacensību nobeigumā sportisti veiks 5 km garu skrējienu apkārt Dzirnavu ezeriņam. Kopumā triatlonā piedalīsies ap 100 dalībnieku (gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē). Veiksmīgai sacensību norisei Dzirnavu ezeriņu plānots nedaudz uzpludināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!