Foto: F64
Latvijas izlase sestdien Skotijas pilsētā Aberdīnā ar uzvaru sāka pasaules kērlinga čempionātu (PČ) jauktajām komandām.

Latvijas izlase ar skipu Renāru Freidensonu, Evitu Regžu, Aleksandru Baranovski un Betiju Gulbi ierindā pirmajā mačā ar 6:4 pieveica Taivānu.

Uz Latvijas otrajā endā gūto vienu punktu pretinieki atbildēja ar vienu gūtu punktu abos nākamajos endos, bet piektajā endā Latvija panāca neizšķirtu - 2:2.

Sestajā endā Taivāna guva divus punktus, bet pēc septītā enda Latvija ar trim gūtiem punktiem izvirzījās vadībā ar 6:5.

Pēdējā endā latviešiem izdevās "nozagt" vēl vienu punktu un svinēt uzvaru ar 6:4.

Dienas otrajā mačā latviešiem stāsies pretī Norvēģija.

Latvijas valstsvienībā Regžai un Freidensonam ir vislielākā kērlinga pieredze gan Latvijas, gan arī Eiropas un pasaules čempionātu līmenī, Baranovskis startējis tikai pasaules junioru čempionāta B divīzijā, kamēr Gulbei šis būs pirmais šāda ranga turnīrs.

Latvija cīnās B grupā, kurā spēlē Latvija, Taivāna, Čehija, Īrija, Japāna, Nigērija, Norvēģija, Zviedrija un Ukraina.

Pasaules čempionātā startē 35 izlases, kas sadalītas četrās grupās. Pirmo reizi pasaules meistarsacīkstēs piedalās Indijas valstsvienība.

Komandas, kurās pamīšus spēlē divas sievietes un divi vīrieši, vispirms apakšgrupā aizvada apļa turnīru. Katras grupas pirmās vietas ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet grupu otrās un trešās vietas noskaidros atlikušos četrus ceturtdaļfinālistus. Izšķirošās cīņas par medaļām notiks 22.oktobrī.

Pēdējo reizi pasaules meistarsacīkstes jauktajām komandām tika aizvadītas 2019.gadā, kad par čempioniem kļuva kanādieši, kuri finālā pārspēja Vācijas izlasi.

Pasaules čempionāts jauktajām komandām norisinās no 15. līdz 22.oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!