No 25. līdz 28.augustam Lietuvā norisinājās Pasaules kausa posms šķēršļu pārvarēšanā CSI2*-W un CSI*1/ CSIYH1* Kunkiai, kurā piedalījās virkne Latvijas sportistu.

Mūsu jātnieki šajā turnīrā var lepoties ar labiem rezultātiem. Pasaules kausa, Grand Prix (Longines reitings, 150 cm ar pārlekšanu) maršrutā, Aleksandrs Šakurovs ar KWPN šķirnes zirgu Fillmore DB ierindojās piektajā vietā. Maršrutā piedalījās 23 dueti, no kuriem pieci no Latvijas. Pārlekšanai kvalificējās seši pāri, viņu vidū arī Šakurovs, kurš saīsinātajā distancē finišēja ar vienu gāztu šķērsli 46,67 sekundēs. Uzvaru PK posmā izcīnīja polis Deivids Kubiaks, pārlekšanu veicot nekļūdīgi 40,86 sekundēs.

Jāpiemin, ka Aleksandra Šakurova tēvs Sergejs Šakurovs ar Latvijas šķirnes zirgu Fināls ir startējis Seulas olimpiskajās spēlēs 1988.gadā, savukārt, Deivida Kubiaka tēvs Gžegožs Kubiaks ir pārstāvējis Poliju 2004.gada olimpiskajās spēlēs Atēnās.

Piektdienas augstākajā distancē, 145 cm Longines reitings ar pārlekšanu, augsto otro vietu izcīnīja Laura Penele ar savu ilggadējo un uzticamo sporta partneri, KWPN šķirnes zirgu Dundas V.D.M. Pārlekšanai kvalificējās astoņi dueti no 31, bet bez soda punktiem saīsināto distanci veica tikai četri. Penele no uzvarētāja Deivida Kubiaka (POL) atpalika par nieka 0,67 sek.

CSI*1 kategorijā divas uzvaras izcīnītas Latvijas sportistei Aleksandrai Zumentei (110 cm, 115 cm). Labāko trijniekā Kunkiai turnīrā iekļuva Aigars Bregže (piecgadīgo zirgu ieskaitē). Sportistam šeit arī divas uzvaras. Vēl labāko trijniekā dažādos maršrutos iekļuva Odrija Roberta Brālēna (120 cm) un Tīna Dreimane (130 cm).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!