Foto: Publicitātes foto
Pagājušās nedēļas nogalē Lietuvā, "Harmony Park" sporta centrā noritēja Centrāleiropas zonas pasaules kausa posms (CSI2*-W), kurā dažādas grūtības pakāpes maršrutos startēja 20 Latvijas jātnieki.

Piektdien, 2.septembrī, Latvijas jātnieki ieguva divas pjedestāla vietas - Anna Salmiņa ar Fīniksu ieguva 3.vietu 110cm maršrutā, bet Kristaps Neretnieks ar Palladium KJV 3.vietu lielā apļa maršrutā ar 140cm augstiem šķēršļiem.

Sestdien Latvijas sportistiem trīs uzvaras - lielā apļa ātruma maršrutā ar 145cm augstiem šķēršļiem nepārspēts palika Kristaps Neretnieks ar Gabriel PKZ, Neretniekam arī uzvara sešu šķēršļu rindā jeb augstlēkšanas maršrutā ar Palladium KJV. Maršrutā ar 110 cm augstiem šķēršļiem sestdien uzvaru izcīnīja Evelīna Vētra ar Ceilonu, bet 120 cm augstajā mazā apļa maršrutā 3.vietu ieguva Anna Salmiņa ar Calgary du Seigneur.

Sacensību noslēdzošajā dienā, svētdien, 3.vietu 115cm augstajā mazā apļa maršrutā ieguva Terēze Oliņa ar Recorda, bet Kristaps Neretnieks ierindojās 5.vietā PK ieskaites un sacensību Grand Prix maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 150cm. Latvijas sportists ar Palladium KJV startēja kā pirmais maršruta dalībnieks, pamatmaršrutu veica bez soda punktiem, bet pārlekšanā izlēma nestartēt.

"Tā kā Palladium KJV ir tikai astoņi gadi un pārlekšanā bijām pieci dalībnieki, izlēmu nestartēt. Pārlekšanā būtu jāriskē un jājāj uz laiku. Palladium KJV ir mūsu komandas jaunais lepnums, ļoti priecājos, ka mums izdevās šo zirgu dabūt savā komandā, pamazām ar viņu sākam lekt 145-150 cm augustus maršrutus, viņš no jaunzirga kļūst par pieaugušu zirgu, šobrīd negribam neko sasteigt, 5.vieta Grand Prix maršrutā mums jebkurā gadījumā dod PK ieskaites punktus un pasaules reitinga punktus," saka Kristaps Neretnieks.

PK ieskaites un Grand Prix maršrutā uzvaru izcīnīja Saūda Arābijas pārstāvis Abdula Alšarbatlijs ar zirgu Cornetboy (0 s.p. / 45.70 sek), 2.vietā Lietuvas duets Donatas Janciauskas ar Cool Quarz (0 s.p. / 47.55 sek), 3.vietā Igaunijas pārstāvis Urmas Rāgs ar Van Damme (4 s.p. / 46.06 sek). Latvijās pārstāvis Aleksadrs Šakūrovs ar Fillmore DB pamatmaršrutā ieguva 6 soda punktus un ierindojās 11.vietā, bet Laura Penele ar Dundas V.D.M. pamatmaršrutā gāza divus šķēršļus un ieguva 13.vietu.

Kopumā PK posma sacensībās Lietuvā bija pārstāvētas deviņas valstis: Lietuva, Latvija, Igaunija, Saūda Arābija, Polija, Uzbekistāna, Nīderlande, Vācija un Somija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!