Latvijas meiteņu junioru izlases otrdien, 22. martā, turpināja startus Eiropas čempionātā šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem komandu sacensībā Norvēģijā, .

Komandu sacensībās Latvijas juniores Elīza Rasiņa, Rūta Leila Spriņģe un Sanija Didže kvalifikācijas pirmajā kārtā izpildīja trīs sērijas pa desmit šāvieniem. Meitenes ar rezultātu 835 punkti bija labākās kvalifikācijas pirmajā kārtā. Labākās astoņas komandas iekļuva kvalifikācijas otrajā kārtā un izpildīja vēl divas desmit šāvienu sērijas.

Latvietes sašāva 556 punktus un izcīnīja vietu labāko četriniekā, kas turpina cīņu par medaļām. Kvalifikācijas otrās kārtas pirmās un otrās vietas ieguvējas turpināja cīņu par zelta medaļu, trešās un ceturtās vietas ieguvējas – par bronzu.

Bronzas medaļu sacensībā Latvijas izlasei bija jāsacenšas ar Ungārijas juniorēm. Medaļu sacensībā visas komandas dalībnieces šauj sērijas pa vienam šāvienam, šāvienu rezultātus summē. Komanda, kurai lielāka rezultātu summa, iegūst 2 punktus. Medaļu ieguva komanda, kas pirmā sasniegs 16 punktus. Bronzas finālā ar rezultātu 16 pret 4 spēcīgākas izrādījās Ungārijas juniores.

Tomēr treneru Zigfrīda Markaiņa un Viļņa Celmiņa audzēknēm Elīzai Rasiņai, Rūtai Leilai Spriņģei un Sanijai Didžei ļoti augstvērtīgs sniegums visu sacensību laikā, neatsverama gūtā pieredze un augstā 4.vieta Eiropas čempionātā. Eiropas čempiones - Vācijas juniores, kas ar rezultātu 16 pret 2 zelta finālā apsteidza Itālijas komandas sportistes.

Pirms tam pistoļnieks Daniels Vilciņš šaušanā ar pneimatisko pistoli 20.martā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļu. Savukārt jaukto pāru sacensībā Daniels Vilciņš un Elīza Rasiņa bija devītie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!