Foto: stock.xchng

Sestdien ar junioru un senioru sacensībām noslēdzās 14. Latvijas čempionāts skvošā, kurā otro gadu pēc kārtas junioru čempiones titulu izcīnījusi jelgavniece Elīza Dombrovska, bet pirmo titulu ieguva Jānis Plūme no Ķekavas, portālu "Delfi" informēja Latvijas Skvoša federācijas (LSF) valdes priekšsēdētājs Raivis Lucijanovs.

Viņš norādīja, ka, salīdzinot ar pagājušo gadu, nedaudz zemāka bja kungu senioru aktivitāte, toties pirmo gadu tika nokomplektēta dāmu 35+ grupa. Ievērojami ir pieaudzis junioru skaits. Tieši pateicoties junioriem un dāmām otrās nedēļas sadaļā, kad cīnās juniori un seniori, fiksēts rekordliels dalībnieku skaits - 60, uzsvēra Lucijanovs.

Ja vīriešu konkurencē dominē rīdzinieki, sievietēm Rīga un Jelgava, tad junioru konkurencē aktīvāki ir reģioni. Visvairāk - 12 no 16 junioru medaļām izcīnīja jelgavnieki, kuri arī bija vairāk nekā puse no visiem junioriem. Trīs medaļas jaunajiem skvošistiem no Pļaviņām, pa vienai - Ķekavai un Rīgai.

"LSF plāno turpināt atbalstīt jaunos skvošistus, kā arī septiņkārtējās Latvijas čempiones Inetas Mackevičas startus profesionālajos pasaules mēroga turnīros," sacīja Lucijanovs.

Kā prognozēts, sīvākā cīņa GU 19 kategorijā izvērtās starp treniņu partnerēm Elīzu Dombrovsku un Loretu Rozenfeldi. Loretai izrādot sīvu pretestību, Elīza tomēr aizstāvēja savu pērn iegūto čempiones titulu, sacīja LSF pārstāvis.

BU19 grupā nepārspēts palika ķekavnieks Jānis Plūme, otrais - jelgavnieks Adrians Hofmanis, trešais - 11 gadus vecais jelgavnieks Pauls Rozenvalds.

BU15 kategorijā pārliecinošu uzvaru guva jelgavniek Augusts Ūbelis, sudrabs rīdziniekam Jēkabam Zvirbulim, bronza - pļaviņietim Aivim Jokumam.

GU 15 grupā uzvarēja pieredzējušā, bet jaunākā spēlētāja no Pļaviņām - Anna Esiņa, atlikušās pjedestāla vietas jelgavniecēm - Paulai Dravniecei sudrabs un Alīnai Jankovskai bronza.

BU13 grupā jau vairākus gadus pēc kārtas pārliecinoši uzvarēja Pauls Rozenvalds, otrais - jelgavnieks Lukass Kančs, bronza - madonietim Robertam Petruškevičam.

GU13 grupā viss pjedestāls jelgavniecēm: 1. Olga Žuravska, 2. Kristena Kanča, 3. - jaunākā turnīra darlībniece Sonora Liepa.

Senioriem 35+ grupā titulu atkārtoti aizstāvēja rīdzinieks Lauris Rozenvalds, 40+ grupā uzvarēja rīdzinieks Edmunds Rimkus, 45/50+ grupā baldonietis Igors Stepiņš.

Jau ziņots, ka 20. un 21.februārī notikušajā Latvijas čempionāta pamatturnīrā par Latvijas čempioniem skvošā jau divpadsmito gadu pēc kārtas kļuvis Aleksandrs Pāvulāns, bet sievietēm Ineta Mackeviča čempiones titulu izcīnīja septīto reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!