Latvijas jaunie kanoe airētāji Ansis Grišāns un Matīss Ozols piektdien izcīnīja piekto vietu Bulgārijā notiekošajā pasaules čempionātā junioriem 1000 metru distancē divniekiem.

Latvijas kanoisti finālā distanci veica trīs minūtēs un 56,008 sekundēs, uzvarētājiem no Krievijas Sergejam Ņemovam un Kirilam Romanovam zaudējot 2,136 sekundes.

Otro vietu izcīnīja kubieši Orestess Hosē Gutjeress-Fransisko un Hosē Ramons Peljers-Kordova, kuri bija 1,457 sekundes ātrāki nekā latvieši, bet pie bronzas tika čehi Jirži Minaržiks un Jirži Zalubils, kuri Grišānu un Ozolu pārspēja par 0,887 sekundēm.

Kā vēstīts, Grišāns un Ozols droši pārvarēja priekšsacīkstēs un uzvarēja arī savā pusfinālā.

Savukārt kanoe vieninieku (C1) 1000 metros Aleksejs Ševcovs B finālā bija ceturtais, kas kopējā ieskaitē viņam deva 13.vietu. Tikmēr junioru smailīšu divnieks Nauris Tomsons un Aigars Cīrulis 1000 metru distancē B finālā bija sestie, čempionātā ieņemot 15. pozīciju, bet smailīšu vieninieku (K1) braucējam Egilam Kalnam C finālā bija astotā pozīcija, kopējā ieskaitē ierindojoties 26.pozīcijā.

U-23 vecuma grupas B finālā Roberts Lagzdiņš kanoe vieninieku (C1) 1000 metros izcīnīja uzvaru, kas čempionātā deva desmito vietu. Vēl šajā vecuma grupā smailīšu vieniniekos (K1) 1000 metru distancē Sabīne Cirša bija astotā, čempionātā ieņemot 17.vietu, bet Artūrs Aldis Vilde finišēja devītais un ieņēma 18.vietu

Pirms tam pusfinālā U-23 grupā kanoiste Latvijas Jūlija Gotova 500 metros palika astotā un netika pirmajā trijniekā, kas nodrošināja vietu finālā.

Visi pusfinālos iekļuvušie sportisti iepriekš veiksmīgi pārvarēja priekšsacīkstes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!