Foto: LETA
Latvijas jaunie kanoe airētāji ceturtdien priekšsacīkstēs sasniedza uzreiz trīs finālus Itālijā notiekošajā Eiropas junioru un U-23 vecuma grupas čempionātā kanoe airēšanā un smaiļošanā.

Ansis Grišāns kanoe vieniniekos (C1) 1000 metru distancē priekšsacīkstēs savā airējumā bija otrais, iekļūstot uzreiz finālā, kur tika trīs labākie sportisti.

Savukārt kanoe divniekiem (C2) šajā pašā vecuma grupā Aleksejs Ševcovs/Matīss Ozols savā priekšbraucienā bija trešie, kas arī deva vietu finālā.

Tikmēr C1 U-23 vecuma grupā 1000 metros Roberts Lagzdiņš bija trešais, tādējādi arī iekļūdams finālā.

Pusfinālus ceturtdien sasniedza smaiļošanas vieninieki (K1) Edvards Ceipe, Aldis Vilde, Laura Skukauska, Margarita Oša, Līva Parfenkova, smaiļošanas divnieki (K2) Nauris Tomsons/Aigars Cīrulis, Māris Cilinskis/Kristaps Laube un Laura Skukauska/Sabīne Cirša, kā arī smaiļošanas četrinieks (K4) Gints Markavics/Otto Gebers/Zigmārs Cinovskis/Egīls Kalns.

No kanoe airētājiem pusfinālā iekļuva vieninieks (C1) Jūlja Gotova un četrinieks (C4) Aleksejs Ševcovs/Vitālijs Upenieks/Matīss Ozols/Jurijs Ševcovs.

Kā vienīgais sacensības noslēdza smaiļošanas divnieks (K2) Margarita Oša/Reina Rituma, kuras priekšsacīkstēs bija astotās, nākamajai kārtai nekvalificējoties.

Eiropas junioru un U-23 vecuma grupas čempionāts kanoe airēšanā un smaiļošanā noslēgsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!