Foto: Publicitātes foto
Latvijas jaunie karatisti izcīnījuši godalgotas vietas prestižos turnīros – Francijā "Paris Open" un Horvātijas "Grand Prix", informē Latvijas Karatē federācija.

Kalvis Kalniņš ("Milons") un Ruslans Sadikovs (Baltijas Karatē klubs) pārstāvēja Latvijas karatē federāciju vienā no spēcīgākajiem pēc Eiropas un Pasaules čempionātiem karatē turnīriem – "Paris Open". Šajā turnīrā tika pārstāvētas vairāk kā 40 valstis un piedalījās spēcīgākie pasaules karatisti vecumā no 18 gadiem.

Kalvis Kalniņš svara kategorijā līdz 60 kg uzvarēja četrās cīņas un iekļuva sacensību finālā, kur tikās ar spēcīgo Irānas pārstāvi, bet zaudējot viņam ar 4-2. Rezultātā Kalvis šai turnīrā ieņēma 2. vietu!

Ruslans Sadikovs kategorijā līdz 75 kg 58 dalībnieku konkurencē ieguva piekto vietu. Viņš uzvarēja četras cīņas, iekļustot sacensību pusfinālā, kur ar 2-0 piekāpās titulētajam francūzim Kenži Grijonam.

Sacensību prestižākajā "Open" kategorijā (atklātā svaru kategorija) piedalījās 113 sportisti, un Ruslans Sadikovs uzvarēja trijās cīņās,bet pēc tiesnešu lēmuma, aizvadot papildlaiku, vēlreiz zaudēja Grijonam, kuram izdevās uzvarēt arī "Open" kategorijā. Rezultātā Latvijas karatists ieņēma 7 vietu.

Latvijas kadetu un junioru komanda, kas pārstāv Baltijas Karatē klubu, startēja Horvātijas "Grand Prix" turnīrā, kur ieguva četras medaļas.

Viktorija Rezajeva 46 sportistu konkurencē uzvarēja savā, kadetu (14 - 15 gadu) kategorijā meitenēm virs 54 kg. Junioru kategorijā meitenēm līdz 59 kg Viktorija izcīnīja trešo vietu, kopā aizvadot 10 cīņas.

Dāvis Spriņģis kategorijā kadeti +70 kg aizvadīja četras cīņas un visas uzvarēja, iegūstot 1. vietu.

Jānis Koroļkovs, aizvadot piecas cīņas, piekāpās tikai Bosnijas pārstāvim un ieguva 3. vietu.

Jāatzīmē arī pārējie Latvijas sportisti- Nikolajs Bodrovs, Marija Agafonova un Maksims Lupiks, kas cīnījās labi, aizvadot vairākas cīņas savās kategorijās , bet šoreiz palika bez medaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!