Foto: Foto no personīgā arhīva
Latvijas vadošais karatists Kalvis Kalniņš šajās brīvdienās Francijā piedalījās prestižākajās karatē sacensībās, premjerlīgas turnīrā "Paris Open 2017", un izcīnīja tajā augsto 7. vietu, informē Latvijas karatē izlases galvenais treneris Maksims Ivančikovs.

"Paris Open 2017" Kalvim Kalniņam bija pirmais turnīrs šajā gadā. Latvijas sportista svara kategorijā, līdz 60 kg, sacensībās piedalījās gandrīz 100 pārstāvju, bet kopumā turnīrs pulcēja vairāk nekā 1300 karatistu no 70 pasaules valstīm.

Pirmo cīņu Kalvis aizvadīja ar Francijas sportistu Artūru Mersenē un uzvarēja ar 3-0, nākamā cīņa Kalvim bija ar Kanādas pārstāvi Natanjelu Beso, un arī tajā uzvarēja Latvijas sportists 2-0.

Trešajā cīņā, kurā Kalniņa pretinieks bija Kazahstānas sportists Daulets Šimirbekovs, kazahs vispirms izvirzījās vadībā 2-0, bet Kalvim izdevās lauzt cīņas gaitu un uzvarēt ar 4-2. Ceturtajā cīņā Kalvis piekāpās 2016. gada Āzijas U21 čempionam, karatistam no Uzbekistānas Sadridonam Saimatovam ar 0-3 un cīņas turpināja gandarījuma turnīrā. Vēlāk Saimatovs iekļuva par šīs svara kategorijas uzvarētāju.

Gandarījuma cīņās Kalvis vispirms pieveica armēni Edgaru Minasjanu ar 2-1 un izgāja uz savu seno pretinieku, 2016. gada Eiropas vicečempionu Kaja Akutu no Turcijas. "Cīņas sākuma tiesnešu kļūdas dēļ turkam ieskaitīja trīs punktus un šajā grūtajā situācijā nācās atspēlēties, cīņas otrajā pusē rezultāts jau bija 6-1, bet uz cīņas beigām kļuva 8-5 turka labā, un ar šo grūto un dramatisko cīņu Kalvja starts Parīzē beidzās," sociālajos tīklos par Kalvja startu Parīzē raksta Latvijas izlases treneris . "Rezultāts 7. vieta starp 98 konkurentiem un aizvadītas sešas cīņas sezonas sākuma nav slikts rezultāts! Gatavosimies nākamajam K1 posmam Roterdamā martā!"

Kaja Akutu šajā turnīrā izcīnīja bronzas medaļu.

Kā zināms, pēc karatē iekļaušanas 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu programmā, šā sporta veida pārstāvji ir sākuši cīņu par tiesībām startēt četrgades lielākajās sacensībās, krājot reitinga punktus, ko var iegūt, startējot kontinenta čempionātos un premjerlīgas sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!