Foto: Publicitātes foto

Pēc četrus mēnešus ilgas rūpīgas gatavošanās Eiropas čempionātam, Latvijas karatists Kalvis Kalniņš Budapeštā izcīnījis bronzas medaļu svara kategorijā līdz 60 kg kumite, informē Latvijas Karatē federācija.

Pērk Kalvis Kalniņš Eiropas čempionātā ieguva sudraba medaļu, bet šogad atkārtot šo panākumu nebija tik viegli.

Jau pirmajā cīņā Kalvis tikās ar Azerbaidžānas sportistu, un uzvarēja ar rezultātu 3-0, otrajā sacensību kārtā Latvijas sportists ar 2-0 pārspēja Dānijas sportistu, bet acensību ceturdaļfinālā Kalvis tikās ar ļoti ātro Francijas pārstāvi, kuru arī spēja uzvarēt viņu ar rezultātu 2-0.

Pusfināls Kalvim nebija viegls, jo viņa pretinieks, Turcijas pārtsāvis A. Kaja bija turnīra favorīts, ar milzīgu pieredzi. Turks pirmais ieguva punktu ar rokas sitienu galvā, Kalvim izdevās atpspēlēties, cīņas vidū turkam izdevās iegūt vēl vienu punktu, bet pēc intensīva presinga Kalvim izdevās izlīdzināt rezultātu 2-2. Cīņas pēdējās sekundēs Kalvis pieļāva kļūdu, un zaudēja cīņu ar rezultātu 5-2.

Vēlāk Kaja kļuva par čempionāta uzvarētāju.

Cīņā par bronzu Kalvis cīnījās ar pieredzējušu sportistu no Holandes G.Berensu, un Latvijas sportists neatstāja holandietim nekādas izredzes un uzvarēja 3-0. Rezultātā Kalvis ieguva bronzas medaļu, kas ir viņa septītā godalga Eiropas un pasaules čempionātos lielākajā un prestižākajā karatē versijā WKF.

Pārējie Latvijas sportisti zaudēja pirmajā vai otrajā sacensību kārtā, un cīņās par medaļām neiesaistijās.

Mūsu valsti un Latvijas Karate federāciju pārstāvēja kopumā septiņi sportisti - Viktorija Rezajeva, Dāvis Spriņģis, Kirils Membo un Kalvis Kalniņš (visi - "Baltijas Karatē klubs"), Andreijs Ozerovs ("Ippon.lv"), Sanita Mūrmane un Jānis Mūrmanis(abi - "Samurai").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!