Foto: Publicitātes foto
Latvijas karatists Ruslans Sadikovs sestdien piedzīvoja zaudējumu cīņā par Eiropas čempionāta bronzu "kumite" grupā līdz 75 kilogramiem.

Turcijā notiekošajās meistarsacīkstēs Sadikovs cīņā par trešo vietu piekāpās mājiniekam Ermanam Eltemuram, čempionātu noslēdzot dalītā piektajā pozīcijā.

Pirmajā kārtā Sadikovs ceturtdien pārspēja serbu Marko Martinoviču, otrajā kārtā tika uzveikts polis Macejs Boguševskis, bet trešajā kārtā Latvijas karatists zaudēja ukrainim Staņislavam Horunam. Ukrainis pēc tam sasniedza finālu, līdz ar to Sadikovam bija iespēja piedalīties gandarījuma turnīra otrajā kārtā, kur tika uzveikts francūzis Korentēns Seguī.

Sadikovs pirms diviem gadiem izcīnīja bronzas medaļu Eiropas čempionātā.

Vēlāk Kalvis Kalniņš finālā cīnīsies par Eiropas čempiona titulu "kumite" grupā līdz 60 kilogramiem. Viņam pretī stāsies serbu karatists Marko Antičs.

Karatē iekļauts 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu programmā un šo sacensību dalībniekus noteiks pēc pasaules ranga. Pasaules ranga punktus iespējams nopelnīt tikai premjerlīgas turnīros, kā arī pasaules un Eiropas čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!