Foto: LETA

Latvijas karogu Itālijā gaidāmās Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē nesīs kērlinga spēlētāja Marija Seļiverstova un šorttrekists Linards Laizāns, paziņojusi Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiskais festivāls 2023 (EYOF) norisināsies Itālijā, Friuli-Venēcijas-Džūlijas reģionā no 21. līdz 28. janvārim. Šajā jaunatnes sporta forumā Latviju pārstāvēs 59 jaunie sportisti astoņos sporta veidos: frīstaila slēpošanā, kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā, biatlonā, kērlingā, daiļslidošanā, šorttrekā un hokejā.

''Jaunatnes olimpiskais festivāls ir galvenais daudzu sporta veidu pasākums jaunajiem sportistiem, taču tas nav tikai sacenšanās un rezultāti. Tā ir iespēja pārstāvēt savu valsti, iepazīties un sekot Olimpiskajām vērtībām – izcilībai, draudzībai un cieņai, sagatavojot jaunos atlētus par olimpisma, sporta, veselīga un aktīva dzīvesveida vēstnešiem," sacīja LOK prezidents Žoržs Tikmers.

Olimpiskā festivāla atklāšanas ceremonijā Latvijas karogu uzticēts ienest Seļiverstovai un Laizānam. Seļiverstova 2022. gada pavasarī aizvadījusi veiksmīgu Latvijas čempionātu jauktajiem pāriem junioru konkurencē, kopā ar brāli Eduardu Seļiverstovu izcīnot otro vietu. Savukārt Laizāns šī gada sākumā aizvadījis veiksmīgas šorttreka sacensībās Budapeštā (ISU Junior Challange 2 – Pannonia Open), kurās komandu stafetēs 3000 metru distancē zēnu konkurencē ieguva otro vietu un 2000 metru distancē jauktā konkurencē - trešo pozīciju.

Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiāde ir viens no nozīmīgākajiem jauno atlētu (vecumā no 14 līdz 18 gadiem) sporta notikumiem Vecajā kontinentā, kura mērķis, līdztekus sacensību norisei dažādās disciplīnās, ir attīstīt jaunajos sportistos olimpisko garu, sniedzot pieredzi, motivējot un veicinot savstarpēju tīklošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!