Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Trešdien, 16. maijā, Latvijas kausa izcīņas otrajā spēlē A grupā "Kalves" regbisti ar 28:0 (14:0) pārspēja "Garkalne/Livonia" komandu, tādējādi nodrošinot sev un "LDE/Miesnieki" vienībai vietu pusfinālā.

Abu komandu ("Kalves" un "LDE/Miesnieki") savstarpējais mačs par pirmo vietu grupā notiks 8. jūnijā, pulksten 19.30 Anniņmuižā, informē Latvijas Regbija federācija.

Spēlē starp "Kalvi" un "Garkalne/Livonia" regbistiem laukumā valdīja bezkompromisa cīņa, bet ar nelielu valsts čempionu pārsvaru. Pirmajā puslaikā "Kalve" divreiz piezemēja bumbu sāncenšu laukumā (to izdarīja Māris Čeksters) un divreiz precīzi izpildīja realizācijas sitienus (Mihails Tumins). Vēl vienā epizodē Tumina sistais soda sitiens trāpīja pa vārtu pārliktni. Mača pirmā daļa noslēdzās ar rezultātu 14:0 "Kalves" labā.


Otrajā puslaikā aina laukumā principiāli nemainījās. Asi uzbruka abas komandas, bet punktus guva tikai "Kalve". Vispirms Matīss Zalcmanis noslēdza skaisti izspēlētu kombināciju un Tumins iesita realizācijas sitienu, bet noslēgumā vēl piecus punktus guva Vitālijs Haleckis, bet Tumina precīza realizācija pielika mačam punktu – 28:0 "Kalves" labā.

"Kalves" galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs: "Mums šajā sezonā tā bija pirmā spēle. Tāpēc bija daudz kļūdu, īpaši spēka cīņās. Fiziskā gatavība mums ir pavāja, un, ja pretī būtu nedaudz stiprāka komanda, mēs to izjustu daudz asāk. Puse spēlētāju bija noskaņojušies uzvarai, bet darīt melno darbu neviens tā īsti negribēja. Tomēr, tas ir tikai sezonas sākums, tāpēc ar kopējo sniegumu esmu apmierināts."

"Garkalne/Livonia" kluba prezidents Vigo Valdavs: "Neraugoties uz zaudējumu, es uzskatu, ka mēs aizvadījām labu spēli. Cik mēs pieļāvām kļūdu, tik sāncenši guva piezemējumus. Tomēr, galu galā, mēs spēlējām pret Latvijas čempioniem. Es domāju, ka pēc pirmā zaudējuma "LDE/Miesniekiem" mēs šoreiz parādījām jau sakarīgāku sniegumu un sezonas laikā būsim vēl stabilāki."

Latvijas kausa izcīņas turpinājumā B grupā piektdien, 18. maijā, pulksten 19.30 Anniņmuižā RK "Miesnieki" otrā komanda "Banku eksperti/Miesnieki" uzņems LLU.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!