Foto: Publicitātes foto
Ar Lietuvas izlases bāzes komandas ŽSM "Sūduvis" uzvaru noslēgusies Latvijas atklātā kausa izcīņa regbijā 7 sievietēm, informē Latvijas regbija federācijas (LRF) preses dienests.

Šis turnīrs norisinājās jau trešo reizi, un, ja iepriekšējos gados uzvaras laurus plūca "Imantas" regbistes, tad šoreiz viešņām no Lietuvas izdevās izmantot vairāku Latvijas vadošo spēlētāju prombūtni un izcīnīt galveno balvu.

Tikai iepriekšējā vakarā pirms turnīra sākuma kļuva zināms, ka šoreiz tomēr neieradīsies Igaunijas komanda, tāpēc organizatoriem nācās izmainīt turnīra sistēmu. Ieradušās bija četras Latvijas un divas Lietuvas komandas, kas vispirms, sadalītas divās grupās, aizvadīja priekšsacīkšu spēles, pēc kurām notika divas pusfināla cīņas, kā arī mači par visām vietām.

Priekšsacīkstēs lielu pārsteigumu nebija un pusfinālā iekļuva visas galvenās favorītes, tomēr noteikti jāatzīmē jaunizveidotās "Miesnieku" komandas veiksmīgā debija, kura visai sparīgi turējās pretī galvenajiem favorītiem "Sūduvis" un "Imantai", bet pēdējā spēlē par 5. vietu tika arī pie savas pirmās uzvaras, ar 20:0 pieveicot turnīra gados jaunāko vienību "Livonia/Garkalne".

Pusfinālos savā starpā spēkojās labākās Latvijas un Lietuvas komandas. Visai pārliecinošas uzvaras izcīnīja pēc ranga augstākstāvošās. Marijampolietes ar 43:5 sagrāva Kauņas "Ažuolas", bet "Imanta" ar rezultātu 26:0 bija pārāka mačā pret "Selenu".

Visai spraiga cīņa bija gaidāma spēlē par 3. vietu, ņemot vērā, ka "Selena" priekšsacīkstēs Kauņas "Ažuolas" pieveica tikai ar 10:5. Šoreiz gan nekādas vaļības netika pieļautas, rīdzinieces izgāja laukumā maksimāli koncentrējušās un nedeva nekādas cerības Lietuvas otrajai stiprākajai komandai – 31:0. Īpaši jāatzīmē komandas jaunākās spēlētājas Madaras Sirsniņas sniegums – 21 punkts.

Finālā, tāpat kā visos iepriekšējos Latvijas kausa turnīros, tikās Marijampoles "Sūduvis" un "Imanta". Par spīti tam, ka rīdzinieču sastāvā šoreiz bija tikai četras no desmit iepriekšējā Eiropas čempionāta dalībniecēm, "Imanta" padoties nedomāja. Pirmo piezemējumu veica lietuvietes, uz ko ar fantastisku caurgājienu atbildēja Danuta Antonoviča – puslaiks beidzās ar neizšķirtu 5:5.

Pēc pārtraukuma atkal vadībā izvirzās viešņas, bet Lūcija Ciekure dažas minūtes pirms beigām samazināja starpību līdz minimumam 10:12. Nepieciešamība noteikti gūt punktus un lielā atbildības izjūta tomēr neļāva spēles galotni nospēlēt bez kļūdām. Atlikušajā laikā lietuvietes guva vēl divus piezemējumus un galarezultātā zaudējums – 10:22.

Turnīra noslēgumā tika apbalvotas uzvarētājas, kā arī visu komandu labākās spēlētājas. Par labākajām tika atzītas: Gintare Puzaraite ("Sūduvis"), Danuta Antonoviča ("Imanta"), Liene Lēvalde ("Selena"), Rasa Zibartaite ("Ažuolas"), Tatjana Kovaļova ("Miesnieki"), Sintija Kurina ("Livonia/Garkalne").

Jau 7. maijā turpat Anniņmuižā norisināsies Baltijas regbija 7 līgas pirmās kārtas turnīrs, kurās Latvijas sieviešu komandas noteikti centīsies atgūt vadošās pozīcijas Baltijas klubu regbijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!