Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Trešdien Latvijas kausa izcīņas finālā Latvijas Mobilā telefona regbija kluba "Eži/EK sistēmas" spēlētāji interesantā cīņā pārspēja kluba "Kalve" regbistus, uzvarot ar 25:14 (10:6) un tādējādi otro reizi izcīnot Latvijas kausu regbijā, portālu "Delfi" informēja Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs Jānis Erenbergs.

Latvijas Universitātes stadionā notiekošās spēles pirmajā puslaikā pirmie punktus guva "Kalves" spēlētāji – Mihails Tumins precīzi izpildīja soda sitienu, izvirzot savu komandu vadībā 3:0. Pēc brīža ar to pašu atbildēja "Ežu" "sitējs" Kristaps Bērziņš, atjaunojot neizšķirtu 3:3. Turpinājumā atkal precīzs bija Tumins, izvirzot "Kalvi" vadībā 6:3. "Eži" atbildēja ar Raimonda Krūmiņa piezemējumu un Bērziņa precīzu realizācijas sitienu – 10:6, tā arī noslēdzās mača pirmā daļa.

Otrajā puslaikā Tumins ar kārtējo precīzo soda sitienu samazināja rezultāta starpību līdz 9:10, taču Bērziņš atbildēja ar to pašu, panākot 13:9. Tad "Ežu" uzbrukumu ar piezemējumu noslēdza Mārtiņš Straume, bet Bērziņš precīzi izpildīja realizācijas sitienu – jau 20:9. Pēc brīža Bērziņš izrāvās pa laukuma malu un guva vēl vienu piezemējumu, panākot 25:9, bet pašā mača izskaņā piecus punktus "Kalvei" guva Raimonds Priednieks. Galarezultāts bija 25:14 "Eži/EK sistēmas" labā, informē federācijas pārstāvis.

"Kalve" galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs sveic "Ežus" ar uzvaru un Latvijas kausa izcīnīšanu. "Šoreiz mūsu sāncenši parādīja kā jācīnās kā komandai, kā vienotam veselumam – tas bija redzams ikvienā rakā, ikvienā molā. Viņi mūs pārspēja kolektīvajā spēlē. "Eži" bija labāk noskaņojušies mačam. Tas arī visu izšķīra," uzskata Ņikonovs.

Savukārt "Eži/EK sistēmas" treneris Juris Straume vērtē: "Neraugoties uz to, ka "Kalves" regbisti bija mazliet vairāk atpūtušies pēc pusfināla, viņu sastāvā nebija Vitālija Halecka, kurš noteikti būtu daudz palīdzējis savai komandai. Abas vienības bija spēkos ļoti līdzīgas, tāpēc daudz ko izšķīra tas, ar kādu degsmi katrs no sāncenšiem devās cīņā. Šoreiz labāk noskaņojušies cīņai bijām mēs. Mums vairāk gribējās uzvarēt. Paldies puišiem, kuri spēja noskaņoties cīņai, neraugoties uz grūto cīņu pusfinālā pret "LDE/Miesnieki" vienību. Es gan baidījos, ka pārāk daudz pulvera būs izšauts iepriekšējā cīņā, taču bažas izrādījās veltas."

Iepriekš "Eži/EK sistēmas" Latvijas kausu regbijā izcīnīja 2010.gadā.

Latvijas kausa ieguvēji:

1992. gads "Rīgas Miesnieks;

1993. RAF;

1994. RAF;

1995. RAF;

1996. "Rīgas Miesnieks";

1997. "Ādažu Čipsi";

1998. "Ādažu Čipsi";

1999. "KvadraPak/Miesnieki";

2000. "Ādažu Čipsi";

2001. "Ādažu Čipsi";

2002. "STATS/Miesnieki";

2003. "STATS";

2004. "Ādažu Čipsi";

2005. "Ādažu Čipsi";

2006. "STATS/Ķekava";

2007. "STATS/Ķekava";

2008. "STATS/Ķekava";

2009. "STATS/Ķekava";

2010. "Eži/EK sistēmas";

2011. "Miesnieki/Ķekava";

2012. "Eži/EK sistēmas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!