Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas vīriešu kērlinga izlase sestdien Eiropas čempionāta B divīzijas cīņā par trešo vietu piedzīvoja sagrāvi, finišējot ceturtajā vietā.

Cīņā par trešo vietu Latvija ar 3:10 atzina Francijas pārākumu.

Uz Francijas gūtajiem trim punktiem Latvijas kērlingisti atbildēja ar vienu, bet uz francūžu trešajā endā gūto punktu – ar punktu piektajā endā – 2:4.

Uzvaru Francija nodrošināja nākamajos divos endos, kuros guva attiecīgi četrus un divus punktus. Latvija astotajā endā spēja atspēlēt vienu punktu, bet pēdējie divi endi palika neizspēlēti.

"Maksimālais rezultāts, kādu vēlējāmies, netika sasniegts. Mērķis bija tikt pusfinālā, uzlabot pagājušā gada rezultātu un kvalificēties A divīzijai," Latvijas Kērlinga asociācija citē Latvijas izlases trenera Kārļa Smilgas teikto pēc turnīra.

"Mūsu grupa izrādījās potenciāli stiprākā (pusfinālā no B apakšgrupas spēlēja trīs komandas no četrām). Diemžēl turnīra galotnē neizdevās noturēt to spēles kvalitāti, kas bija visa turnīra laikā," viņš saka.

"Kopumā sniegums vērtējams kā labs – izdevās izcīnīt uzvaru pār Nīderlandi un iekļūt spēcīgāko četriniekā. Sagatavošanās posms un dalība turnīros deva savu. Esam sapratuši savas stiprās puses, kā arī lietas, kas nākotnē jāuzlabo," piebilst treneris.

Finālā divu komandu cīņā, kuras jau bija nodrošinājušas vietu A divīzijā, Nīderlande ar 11:6 pieveica Somiju.

Jau ziņots, ka pusfinālā Latvijas kērlingisti ar 1:13 atzina Nīderlandes pārākumu.

Iepriekš grupā Latvija uzvarēja Portugāles un Nīderlandes komandas (10:8 un 7:6), ekstraendā ar 4:6 atzina francūžu pārākumu, ar 12:5 pārspēja Ungāriju, ar 9:2 – Beļģiju, ar 12:7 – Austriju, bet ar 5:8 zaudēja Slovēnijai, pēdējā spēlē par iekļūšanu pusfinālā ar 12:8 pieveicot Velsu.

Ar piecām uzvarām septiņās spēlēs Latvijas izlase savā grupā ieņēma trešo vietu.

Latvijas vīriešu izlases sastāvs: Mārtiņš Trukšāns (skips), Jānis Klīve, Arnis Veidemanis, Sandris Buholcs, Aivars Avotiņš un treneris Kārlis Smilga.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!