Foto: Publicitātes foto

Latvijas vīriešu komanda hokejā uz skrituļslidām (inline) svētdien ar graujošu uzvaru sāka Somijā notiekošā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) pasaules čempionāta pirmās divīzijas turnīru.

Latvijas komanda savā pirmajā mačā ar 12:0 (3:0, 1:0, 3:0, 5:0) sagrāva Austriju.

Uzvarētājiem ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Roberts Lipsbergs, bet viņa maiņas partneris un brālēns Miks Lipsbergs piebalsoja ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Tāpat divus vārtus guva Rūdolfs Maslovskis, bet pa reizei izcēlās Rustams Begovs, Arvis Purviņš, Tomass Zeile, Aleksandrs Kerčs juniors un Jānis Golubovičs.

Tikmēr Aleksandrs Galkins un Artūrs Batraks izpildīja attiecīgi piecas un četras rezultatīvas piespēles.

Turnīra turpinājumā Oļega Sorokina trenētā Latvijas izlase spēkosies arī ar Bulgāriju un Lielbritāniju, bet pēc tam gaidāmas izslēgšanas cīņas.

Pērn Latvijas izlase IIHF pasaules čempionātā izcīnīja ceturto vietu pirmajā divīzijā, duelī par trešo vietu ar 3:4 piekāpjoties Horvātijai.

Kā zināms, pagājušajā mēnesī Argentīnā notika arī Starptautiskās Skrituļslidu sporta federācijas (FIRS) pasaules čempionāts, kurā Latvijas izlase guva ceturto vietu. Zīmīgi, ka vairāki hokejisti iekļuvuši abu izlašu sastāvos.

IIHF pasaules čempionāti notiek kopš 1996.gada un šajā laikā augstākajā divīzijā pie 14 medaļām tikusi ASV - sešiem zeltiem, četriem sudrabiem un četrām bronzām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!