Foto: AP/Scanpix

Pēdējo divu gadu Latvijas labākā sportiste Anastasija Grigorjeva joprojām ir bez trenera un arī pasaules čempionātam, kurā izcīnīja olimpisko ceļazīmi uz 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, gatavojusies pati, atklājusi sportiste.

"Pirms pasaules čempionāta biju ļoti nogurusi. Nolēmu, ka neatkarīgi no rezultāta ņemšu lielu pauzi no sporta. Tomēr tagad esmu pārdomājusi un atpūtīšos tikai līdz oktobrim, tad atsākšu trenēties," norādīja Grigorjeva, kura jau ilgāku laiku trenējas individuāli, bez trenera. "Visi apstākļi bija morāli grūti, kuri sarežģīja gatavošanos sacensībām. Arī atbildības sajūta par meistarsacīkstēm bija liela."

Iepriekšējos desmit gadus sportistes treneris bija Sergejs Kursītis, tomēr šovasar sadarbība tika pārtraukta, un Grigorjeva vasarā notikušajās Eiropas spēlēs pirmoreiz startēja bez trenera.

"Pašlaik turpinu trenēties patstāvīgi. Kursīša vietā neesmu atradusi nevienu speciālistu," skaidroja cīkstone. "Pirms pasaules čempionāta mazliet palīdzēja Imants Lagodskis. Tagad būs nedaudz laika, lai meklētu jaunu treneri. Sapratu, ka to neviens cits manā vietā nedarīs."

Pēc šovasar notikušajām pirmajām Eiropas spēlēm Grigorjeva pauda, ka veica pārrunas ar ārzemju speciālistu. Tiesa, sportiste tā arī nespēja panākt vienošanos ar ārzemju treneri.

"Viņam diemžēl ir savas meitenes, kuras jāgatavo olimpiskajām spēlēm. Arī viņas parādīja labu sniegumu pasaules čempionātā. Trenerim ir pārāk daudz darba, tāpēc arī vienošanos panākt neizdevās," stāstīja Latvijas sportiste.

Pasaules čempionātu Latvijas cīkstone, kura piedalījās svara kategorijā līdz 63 kilogramiem, sāka ar divām uzvarām. Ceturtdaļfinālā tika piedzīvota pirmā neveiksme ar 0:10, piekāpjoties Batsetsegai Soronzonboldai no Mongolijas. Gandarījuma turnīra pirmajā cīņā Grigorjeva ar 16:9 pārspēja Turcijas sportisti Busi Tosunu, iekļūstot labāko sešu cīkstoņu vidū un kvalificējoties gaidāmajai Olimpiādei, bet cīņā par bronzu Latvijas sportiste ar 2:13 piekāpās Taibei Mustafai Juseinai no Bulgārijas.

"Protams, gatavojoties pasaules čempionātam, tika ieguldīts liels darbs. Tomēr meistarsacīkstēs man neizdevās parādīt, uz ko biju spējīga un kam gatavojos. To var redzēt arī divās zaudētās cīņās, kurās bija vismaz desmit punktu deficīts," atzina Grigorjeva. "Priecājos par pašu rezultātu un ceļazīmes nopelnīšanu uz Olimpiādi, kas arī bija vienīgais mērķis šajā turnīrā, taču neesmu apmierināta ar pašas sniegumu."

Kā ziņots, pērn Uzbekistānas galvaspilsētā Taškentā notikušajā pasaules čempionātā Grigorjeva izcīnīja bronzas medaļu svara kategorijā līdz 63 kilogramiem. Šogad meistarsacīkstēs katrā svara kategorijā labākie seši sportisti ieguva ceļazīmes uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, bet pārējiem vēl būs iespēja sevi pierādīt kvalifikācijas sacensībās nākamajā gadā.

"Šis bija olimpisko spēļu atlases čempionāts, kas ļoti atšķiras no iepriekšējām meistarsacīkstēm. Visas sportistes gatavojās ļoti augstā līmenī - visām bija treneri un sparinga partneres. Mana gatavošanās mazliet atšķīrās no pārējām cīkstonēm," minēja Latvijas sportiste.

Kā zināms, šovasar Grigorjeva nopelnīja Latvijai arī pirmo medaļu Eiropas spēļu vēsturē - bronzas godalgu brīvā stila cīkstonēm svara kategorijā līdz 63 kilogramiem. Pēc sacensībās sportiste atklāja, ka vēl nav atradusi savu cīņu, nejūtas pārliecināta par saviem spēkiem.

"Arī šajā pasaules čempionātā joprojām ir stress un bailes, trūkst pārliecības," norādīja Grigorjeva. "Tomēr galvenais ir izdarīts, tagad varēšu pilnvērtīgi gatavoties Olimpiādei. Nākamajos atlases turnīros būtu grūtāk izcīnīt ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm."

"Pasaules čempionātā bija laba fiziskā sagatavotība, taču atkal pieļāvu daudz tehnisku un taktisku kļūdu. Gribu tās novērst līdz Olimpiādei, pie tā arī strādāšu," pauda Grigorjeva.

Šogad sportistei paredzēti vēl divi starti - oktobrī Krievijas atklātajā čempionātā un novembrī Azerbaidžānā paredzētajā "Golden Grand Prix" posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!