Foto: F64

Latvijas brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva ceturtdien ASV azartspēļu galvaspilsētā Lasvegasā notiekošo pasaules čempionātu iesāka ar divām uzvarām, iekļūstot sacensību ceturtdaļfinālā.

Pirmajā cīņā svara kategorijā līdz 63 kilogramiem Grigorjeva ar 11:1 pārliecinoši pārspēja Laišu Oliveiru no Brazīlijas, savukārt astotdaļfinālā ar 14:6 uzvarēja čehieti Adelu Hanzličkovu.

Ceturtdaļfinālā Grigorjeva tiksies ar 2010.gada pasaules čempioni Batsetsegu Soronzonboldu no Mongolijas, kurai šosezon vienreiz jau zaudēja - janvārī notikušajā "Golden Grand Prix" Krievijas posmā.

Kā zināms, Grigorjeva ir pirmo Eiropas spēļu bronzas medaļniece un pēdējo divu gadu Latvijas labākā sportiste.

Jau vēstīts, pirmdien zaudējumu pirmajā kārtā piedzīvoja grieķu-romiešu stila cīkstonis Aleksandrs Višņakovs un vēlāk neiekļuva arī gandarījuma turnīrā.

Katrā svara kategorijā labākie seši sportisti iegūs ceļazīmes uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, bet pārējiem vēl būs iespēja sevi pierādīt kvalifikācijas sacensībās nākamajā gadā.

Višņakovs bija vienīgais Latvijas grieķu-romiešu stila cīkstonis šajā pasaules čempionātā, brīvā stila cīkstoņi Lasvegasā no mūsu valsts startē trīs - bez Grigorjevas šajās sacensībās piedalīsies arī Imants Lagodskis (svarā līdz 97 kilogramiem) un Armands Zvirbulis (svarā līdz 86 kilogramiem).

Kā ziņots, pērn Uzbekistānas galvaspilsētā Taškentā notikušajā pasaules čempionātā Grigorjeva izcīnīja bronzas medaļu svara kategorijā līdz 63 kilogramiem, bet Laura Skujiņa to pašu paveica svara kategorijā līdz 69 kilogramiem. Šogad šajā turnīrā Skujiņa nepiedalās veselības apsvērumu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!