Foto: Publicitātes foto
Latvijas labākā iejādes sportiste bērnu konkurencē Patrīcija Baranovska 2022.gadu noslēdz 28.vietā pasaules reitingā, kas ir augstākā vieta kādu jebkad Latvijas sportists ieņēmis Federation Equestre Internationale (FEI) reitingā. Baranovska ir arī pirmā Latvijas sportiste, kura bērnu konkurencē startējusi Eiropas čempionātā. Šos rezultātus sportiste sasniegusi šogad, startējot ar ērzeli Licenciado JF.

"Šis gads mums ar Licenciado bijis ļoti liels izaugsmes gads, kurā ieguvām milzīgu pieredzi, emocijas, mācījāmies no kļūdām un iepazinām viens otru vēl labāk," saka Patrīcija Baranovska. "Licenciado jeb Pūpēdis, kā viņu saucam mājās, nav parasts zirgs, viņam nepieciešama milzum liela uzmanība un mīlestība. Pagājušajā gadā es sev uzstādīju vairākus mērķus, vēlējos vairāk startēt starptautiskās sacensībās, jo Latvijā jau divus gadus savā konkurencē bijām čempioni, lai redzētu, ko mēs varam sasniegt starptautiskā mērogā," stāsta sportiste.

Patrīcijai Baranovskai ar Licenciado LF šī gada laikā izdevās parādīt stabilu un pārliecinošu sniegumu vairākās starptautiskās sacensībās, kas sportistei ļāva kāpt arī FEI pasaules reitingā bērnu konkurencē, augstākā sportistes sasniegtā vieta reitingā šajā gadā bija 18.pozīcīja, kas ir pirmais šāda veida sasniegums Latvijai.

"Šajā sezonā es piepildīju vienu no saviem lielākajiem sapņiem, augustā startējām Eiropas čempionātā, kurš šogad norisinājās Ungārijā, Budapeštā. Pirms brauciena mums bija daudz sagatavošanās darbi, gan zirgam gan mums kā komandai, kura pārstāvēs Latviju. Man nebija ne jausmas kā jutīsies zirgs pēc tik gara ceļa, kā mēs izskatīsimies tik spēcīgu valstu konkurencē," saka sportiste.

Latvijas duets pirmajā dienā ieguva 72% un ierindojās 18.vietā 46 spēcīgu duetu konkurencē, otrajā dienā Latvijas duetam 30.vieta. Eiropas čempionātā iejādē startam var kvalificēties četri labākie valsts sportisti konkrētajā vecuma grupā, Eiropas valstīs uz šīm vietām pretendē vairāki desmiti sportistu, tāpēc konkurence Eiropas čempionātā ir ļoti spēcīga.

"Uz finālu tika tikai 20 labākie, otrajā dienā spriedze bija lielāka un sniegums varbūt nebija tik labs, bet es esmu ļoti gandarīta par visu paveikto, pozitīvās emocijas, kuras guvu šajā braucienā ir neaprakstāmas, sapratu, ka mēs varam sevi labi parādīt tik augsta līmeņa sacensībās, tas dod motivāciju izaugsmei," saka sportiste.

"Patrīcijas starts Eiropas čempionātā apliecina to, ka Latvijas jātniekiem nevajag sevi par zemu novērtēt. Patrīcija nostartēja cienījami un domāju, ka iedrošinās arī citus sportistus piedalīties tāda līmeņa sacensībās. Es kā trenere esmu ļoti gandarīta, ka varēju Patrīcijai palīdzēt labāk sagatavoties Eiropas čempionātam. Patrīcijai ir ļoti veicies ar vecāku atbalstu, Pūpēdis ir pieredzējis Lielās balvas zirgs, ir bezbailīgs un centīgs zirgs, to viņš ir iemācījis arī Patrīcijai," par savas audzēknes startu saka vaikkārtēja Latvijas čempione iejādē Airisa Penele. Airisa Penele ir vienīgā Latvijas sportiste, kura startējusi Eiropas čempionātā iejādē pieaugušo konkurencē.

"Patīkami, ka pēc startiem mūs apsveica arī iejādes lietvalstu sportisti un komandas, ar savu sniegumu likām sevi pamanīt, tāpat pie mums viesojās arī Latvijas vēstniece Ungārijā," saka Patrīcija Baranovska.

"Esmu nolēmusi no nākamā gada startēt junioru konkurencē, jau veiksmīgi esam aizvadījuši divus startus šajā shēmā, augustā trešo reizi pēc kārtas kļuvu par Latvijas čempioni bērnu konkurencē, tāpēc ir laiks sarežģītākām shēmām. Liels paldies manai trendrei Airisai Penelei, kura mani vienmēr atbalsta, kā arī maniem vecākiem, bez kuriem sasniegt izsapņotos mērķus nebūtu iespējams, bet viss ir iespējams, ja ir tāda komanda," saka Baranovska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!