Foto: UIPM/World pentathlon

Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs sestdien Budapeštā uzvarēja Pasaules kausa posma sacensībās.

Paukošanā Švecovs uzvarēja 24 no 35 dueļiem, kas deva 244 punktus un otro pozīciju aiz mājinieka Ahmeda Hameda, kurš arī bija svinējis 24 uzvaras.

Peldēšanā Latvijas sportists ieņēma septīto vietu un tika pie 313 punktiem, 200 metru distanci veicot minūtē un 58,94 sekundēs.

Otro vietu Švecovs ieņēma arī jāšanā, kur ar 300 punktiem piekāpās vien gvatemalietim Čarlesam Fernandesam.

Apvienotajā šaušanas un skriešanas disciplīnā, kas nav viņa stiprākā puse, Švecovs ierindojās 26. vietā, nopelnot 621 punktu, taču iepriekšējās disciplīnās iekrāto pārsvaru neatdeva.

Švecovs sakrāja 1478 punktus, kas deva pirmo vietu. Otrais ar tikpat punktiem bija Hameds, bet trešais ar 1464 punktiem finišēja vācietis Patriks Dogs.

Ar šo panākumu Latvijas pieccīņnieks uzlabos savas pozīcijas pasaules rangā, cīnoties par olimpisko ceļazīmi.

Tieši šonedēļ Latvijas Modernās pieccīņas federācija paziņoja, ka mūžībā devies sportista pirmais treneris Leonīds Dmitrijevs.

Iepriekšējo reizi sportists no Latvijas Pasaules kausa posmā uzvarēja pirms sešiem gadiem Kairā.

Toreiz tas izdevās Ruslanam Nakoņečnijam, kurš vēl nebija Latvijas pilsonis, bet startēja ar Latvijas licenci.

Jau ziņots, ka kvalifikācijā Švecovs startēja B grupā, kurā ar 1150 punktiem bija septītais, bet otrs Latvijas pārstāvis Oleksandrs Pinčuks A grupā ar 1061 punktu ieņēma 29.pozīciju.

Finālam kvalificējās 36 labākie sportisti.

Latvijas modernās pieccīņas sportisti vēl nav izcīnījuši ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm. To būs iespējams paveikt maijā gaidāmajā pasaules čempionātā vai arī, pateicoties vietai kvalifikācijas rangā.

Pasaules kausa sacensībās Budapeštā sportisti cīnās arī par punktiem olimpiskajā kvalifikācijā.

Modernajā pieccīņā šobrīd ir aizpildīti aptuveni 64% no kvotām. Ceļazīmes abās dzimuma grupās izcīnītas aizpērnā gada Pasaules kausa finālā, planētas meistarsacīkstēs un kontinentālajos čempionātos.

Trīs ceļazīmes jāsadala šī gada pasaules čempionātā, vēl astoņas vietas pienākas pēc pasaules ranga, bet divi sportisti var pretendēt uz speciālo ielūgumu.

Nākamajā dienā pēc pasaules čempionāta tiks publicēts olimpisko spēļu kvalifikācijas galējais rangs, kurā būs iekļautas arī 2021. gada Pasaules kausa sezonas sacensības, tajā skaitā fināls. Ņemot vērā šo rangu, tiks sadalītas vēl astoņas ceļazīmes.

Latvijas modernās pieccīņas sportisti vēl nav izcīnījuši ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!