Foto: Publicitātes foto
Savu labāko karjeras rezultātu Čehijā notikušajā Eiropas čempionātā Standartdejās uzrādījuši Latvijas sporta deju pāris, rīdzinieki Edgars Līnis un Elīza Ancāne, pirmo reizi iekļūstot pusfinālā un iegūstot devīto vietu, informē Latvijas Sporta deju federācija.

Pēc otrās kārtas Edgars un Elīza uzrādīja 13. rezultātu, bet ceturtdaļfinālā viņi spēja pakāpties augstāk, saņemot devīto labāko punktu summu. Līdz ar to Edgars ar Elīzu pirmo reizi savā karjerā iekļuva EČ pusfinālā. Čempionātu viņi noslēdza 9. vietā, aiz sevis atstājot latvieti Madaru Freibergu, kura ar Dariušu Micku šogad uzvarēja Polijas čempionātā. Tikmēr viens punkts līdz ceturtdaļfinālam pietrūka Latvijas čempionāta bronzas medaļas ieguvējiem Martam Puniņam un Danai Jākobsonei, kuri sešdesmit pāru konkurencē ierindojās dalītā 25./26. vietā.

Līnis un Ancāne ir ceturtais Latvijas pāris, kuram ir izdevies iekļūt EČ pusfinālā Standartdejās. Pirms tam to ir paveikuši Valdis Škutāns/Laura Kosīte (2005.g.), Andželo Madonija/Jeļena Samuilova (2008.g.), Andrejs Rogovenko/Anna Vorončuka (2011.g.).

Ļoti viegla uzvara tāpat kā pērn padevās krieviem Dmitrijam Žarkovam un Olgai Kuļikovai, jo nestartēja viņu sīvākie konkurenti un pasaules vicečempioni no Vācijas. Sudraba medaļas nopelnīja Lietuvas čempioni Evaldas Sodeika un Ieva Zukauskaite. Trijniekā iekļuva arī otrs mūsu dienvidu kaimiņu pāris Vaidots Lācītis un Veronika Golodņeva, līdzīgā cīņā apsteidzot Krievijas čempionāta trešās vietas ieguvējus. Otro gadu pēc kārtas uzreiz aiz fināla sešinieka 7 .vietā ierindojās Igaunijas labākais pāris Madis Abels un Veronika Galkina.

Pagājušajā gadā Edgars Līnis ar Elīzu Ancāni Eiropas čempionātā ieņēma 13. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!