Foto: Publicitātes foto
Panākumu guvuši Latvijas dejotāji Artūrs Biele un Marija Elizabete Kravčuka, kuri Rumānijā notikušajā pasaules čempionātā jauniešiem (16-18 gadi) 10 dejās (5 Standartdejas+5 Latīņamerikas dejas) 32 valstu čempionu pāru vidū iekļuva pusfinālā un izcīnīja 11.vietu, esot labākajiem Baltijas valstu vidū, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

No astotdaļfināla 32 pāriem ceturtdaļfinālā tika 24, bet pusfinālā pēc tam iekļuva labākie divpadsmit. Artūrs Biele un Marija Elizabete Kravčuka pārliecinoši pārvarēja pirmās divas kārtas, pirmo reizi jauniešu grupā sasniedzot pusfinālu. 2020.gadā viņi Eiropas čempionātā bija tieši aiz pusfināla 13.vietā, bet 2019.gada pasaules čempionātā tika iegūta 16.vieta.

Lai arī iekļūšana pusfinālā jau bija panākums, tomēr Artūrs ar Mariju turpināja atzīstami cīnīties un punktu ziņā tuvojās fināla sešiniekam. Latvijas čempioni krietni aiz sevis atstāja dāņus, un ar nopelnītajiem 34 punktiem no maksimālajiem 90 nieka viens punkts viņiem pietrūka līdz 9.-10.vietu dalošajiem itāļiem un spāņiem. No 7.vietu ieguvušajiem čehiem Latvijas pāris atpalika tikai piecus punktus, bet līdz finālam "Dancers" dejotājus šķīra nedaudz – 8 punkti.

Biele un Kravčuka pusfinālā pasaules čempionātā dejoja arī junioru grupā (14-15 g.), kad 2018.gadā izcīnīja 10.vietu.

Pārliecinošu uzvaru svinēja pagājušā gada Eiropas čempioni Jaroslavs Kisiļevs un Sofija Filipčuka (Krievija), kuri 2018.gadā kļuva par absolūtajiem visu trīs deju programmu čempioniem junioru grupā. Savai bronzas medaļai junioru kategorijā sudrabu jauniešos pievienoja rumāņi George Batranu Razvans un Ana Maria Diča, kuri ieguva otro vietu visās desmit dejās. Ļoti līdzīgā cīņā par trešo vietu Moldovas pāris apsteidza vāciešus un ukraiņus.

Arturs ar Mariju nākamajā dienā piedalījās arī pasaules čempionātā U21 grupā Latīņamerikas dejās, kur 89 pāru konkurencē apsteidza pusi un iekļuva astotdaļfinālā 48 labāko pāru vidū. Šajā čempionātā Biele/Kravčuka ierindojās 47.vietā. Tikmēr pavisam nedaudz viņiem priekšā bija un labāko rezultātu sasniedza Latvijas vicečempioni U21 grupā Edgars Elberts un Oļesja Bobrova ("Daugava"), kuriem 45.vieta.

Aiz astotdaļfināla 48-nieka robežas palika abi Igaunijas (49. un 59.vieta) un abi Lietuvas pāri (75. un 76.vieta).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!