Foto: Latvijas Pasts

2016. gada 9. aprīlī no plkst. 9.00 līdz 19.30 Rīgas 50. pasta nodaļā tirdzniecības centrā "Origo" notiks pirmās dienas zīmogošana pastmarkai un aploksnei, kas veltīta Pasaules 11. čempionātam florbolā vīriešiem, kas notiks Latvijā.

Jaunā pastmarka "Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem" izdota 200 000 eksemplāru tirāžā. Tās nominālvērtība ir 0.64 eiro, kas atbilst vienkāršas A klases pastkartes nosūtīšanas izmaksām uz jebkuru no Eiropas Savienības valstīm. Jaunā aploksne izdota 1500 eksemplāru tirāžā.

Pastmarkas un aploksnes dizaina autors ir mākslinieks Artis Zeiļa. Pastmarkas drukātas tipogrāfijā "Baltic Banknote" Latvijā.

Šogad Latvijai uzticēts rīkot lielāko un nozīmīgāko florbola pasākumu – 11. pasaules čempionātu florbolā vīriešiem. Čempionāts, ko Latvija rīko pirmo reizi, notiks no 3. līdz 11. decembrim Rīgā, "Arēnā Rīga" un Olimpiskajā Sporta centrā.

Pasaules čempionāta finālturnīrā piedalīsies aptuveni 320 sportistu un vairāk nekā 100 oficiālo pārstāvju no 16 valstīm: ASV, Austrālija, Čehijas Republika, Dānija, Igaunija, Kanāda, Latvija, Norvēģija, Polija, Singapūra, Slovākija, Somija, Šveice, Taizeme, Vācija un Zviedrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!