Foto: LETA
Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) biedru ārkārtas sapulci piektdien iztraucējuši federācijas prezidenta Kaspara Pones advokāti.

Kā pastāstīja sapulces dalībnieki, uz ārkārtas biedru sapulci bija ieradušies četri Pones pārstāvji, kuri vēlējušies piedalīties sapulcē. Federācijas biedri balsojuši par atļauju viņiem piedalīties sapulcē, tomēr balsojums bija negatīvs. Neskatoties uz balsojuma rezultātu, Pones pārstāvji atteikušies atstāt sanāksmes telpas.

Sapulces gaitā daļa no Pones pārstāvjiem tomēr atstājuši telpas. LPF biedri varētu vērsties attiecīgajā komisijā saistībā ar noteikumu neievērošanu sapulcē.

Vairākos brīžos sapulce norisinājās paaugstinātos toņos, un kādā brīdī tikusi apsvērta doma izsaukt kārtības sargus.

LPF biedru ārkārtas sapulce šodien norit aiz slēgtām durvīm.

Kā ziņots, LPF biedri ārkārtas biedru sapulcē šodien lemj par neuzticības izteikšanu LPF prezidentam Kasparam Ponem.

Jautājums par Pones atbilstību LPF prezidenta amatam radies Riodežaneiro olimpisko spēļu laikā, uz kurām uz ilgu laika periodu bija devies Pone, savukārt uz tām netika Latvijas peldētājas Aļonas Ribakovas treneris Germans Jakubovskis, kurš dalībai XXXI Olimpiādē bija akreditēts.

Pone uz Olimpiādi bija devies ar trenera akreditāciju, tomēr viņš pats gan iepriekš nevarēja pastāstīt, kāpēc viņš olimpiskajās spēlēs ir ar šādu akreditāciju, kurai, visticamāk, bija jāpienākas Jakubovskim.

Pone neatzina, ka, iespējams, nav rīkojies pareizi, nedodot savu vietu Riodežaneiro Olimpiskajā ciematā Jakubovskim, bet kritizēja LOK darbību, vainu par notikušo noveļot uz olimpisko sportu pārraugošo organizāciju, jo LOK uz Olimpiādi bija apstiprinājusi piecas personas, tomēr visi uz tām nevarēja tikt.

Pēc paziņojuma par biedru ārkārtas sapulces sasaukšanu LPF valde izplatīja atkārtotu paziņojumu par federācijas kopsapulci 3.oktobrī, vienlaikus uzsverot, ka LPF valde vērsusies tiesībsargājošās iestādēs saistībā ar iespējamu noziedzīgu nodarījumu, sastādot pieprasījumu LPF biedru ārkārtas sapulces sasaukšanai, kurā tika plānots lemt par neuzticības izteikšanu federācijas prezidentam Ponem.

LOK iepriekš tāpat atklāja, ka Pone bija atteicies doties mājās agrāk, lai Jakubovskis varētu ierasties vismaz uz sacensību laiku, jo konkrētajā brīdī Latvijas delegācijai nebija pieejams vairāk vietu Olimpiskajā ciematā.

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Ribakova ar jaunu Latvijas rekordu ierindojās 27.vietā 200 metru brasā, bet Uvis Kalniņš palika 24.pozīcijā 200 metru kompleksajā distancē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!